Hollands vernuft heeft een nieuwe naam

05/10/2009 10:00

NLingenieurs

In binnen- en buitenland zijn de Nederlandse ingenieurs bekend dankzij hun bijdragen aan projecten als het Panama kanaal, de Deltawerken, de brug bij Millau, de Betuweroute, de luchthaven van Beijing, de Maastoren in Rotterdam, de Palmeilanden in Dubai en het Hermitagemuseum in Amsterdam.

Allemaal uitgevoerd door en met Nederlandse advies- en ingenieursbureaus, tevens lid van ONRI. Na 92 jaar wordt er afscheid genomen van de naam ONRI. Vanaf heden gaat deze branche verder onder de naam NLingenieurs, een naam die gelijk de juiste associatie oproept.

NLingenieurs is de branchevereniging die in Nederland opkomt voor de belangen van de onafhankelijke leveranciers van ingenieursdiensten. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie, milieu, mobiliteit, veiligheid, huisvesting en water. De diensten bestaan uit adviseren, plannen, ontwerpen en managen, zowel voor de overheid als private opdrachtgevers. De leden van NLingenieurs koppelen integer en maatschappelijk verantwoord ondernemen aan onderscheidend vakmanschap.

De branche bestaat grotendeels uit gespecialiseerde MKB-bedrijven en nagenoeg alle grotere bureaus. Enkele grote leden zijn Arcadis, Fugro, Royal Haskoning, IV-Groep, Witteveen+Bos, DHV, Oranjewoud, Movares en Grontmij.

Gezamenlijk vertegenwoordigt de branche een omzet van zo'n 7 miljard, waarvan 1,5 miljard buiten Nederland wordt omgezet. Er zijn alleen al in Nederland 25.000 medewerkers in dienst.





http://www.nlingenieurs.nl