Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 5 oktober 2009

Kenmerk 223

Speld van Amsterdam voor bestuursleden Vereniging van Heemkennis `Ons Amsterdam'

Op zaterdag 3 oktober heeft wethouder Gerson een Ereteken van Verdienste (de speld van Amsterdam) uitgereikt aan mevr. W.J.H.M. van Polvliet-Hanegraaf en de heer J.H. van Tongeren. Beiden zijn al vele jaren actief lid van de Vereniging van Heemkennis `Ons Amsterdam' die dit jaar haar zestigjarig jubileum viert.

Mevrouw Van Polvliet was vanaf 1981 tot 1993 tweede penningmeester en later ook tweede secretaris van de Kring West van de Vereniging voor Heemkennis `Ons Amsterdam'. Vanaf 1987 was zij ook secretaris van het hoofdbestuur. Sinds 1993 is zij lid van het hoofdbestuur van `Ons Amsterdam'. Mevrouw Van Polvliet zet zich op de Open Monumentendagen actief in voor promotie en ledenwerving voor de vereniging. Ze organiseert ook lezingen en verzorgt al het drukwerk van de vereniging.

De heer Van Tongeren is sinds 1982 bestuurslid van de Kring Zuid van `Ons Amsterdam'. Hij was van 1986 tot 1994 voorzitter van de Kring Zuid en sinds 1994 opnieuw bestuurslid. Tussen 1984 en 1993 was hij afgevaardigde van de Kring Zuid in het hoofdbestuur. Daarna was hij tot 2008 voorzitter van het hoofdbestuur van de vereniging. Op dit moment is de heer Van Tongeren ad interim voorzitter totdat de vereniging een nieuwe voorzitter heeft gevonden. Sinds 1985 is de heer Van Tongeren voorzitter van de commissie die de Cursus Amsterdam organiseert. Jaarlijks organiseert hij een reeks lezingen voor deze cursus.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester of lid dagelijks bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.




Gemeente Amsterdam