Dura Vermeer Bouwen

Zoetermeer - 05 oktober 2009

Dura Vermeer en TU Delft verbreden samenwerking Duurzaam Bouwen

Dura Vermeer Groep en de TU Delft hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met een minimale duur van vijf jaar.

De positieve ervaringen van de commercieel vastgoedontwikkelaar van het bouwconcern, Dura Vermeer Vastgoed, hebben ertoe geleid dat de samenwerking wordt uitgebreid naar heel Dura Vermeer Groep.

Dura Vermeer Vastgoed en de TU Delft werken al sinds 2007 samen aan kennisontwikkeling op het gebied van klimaatneutraal vastgoed. Naast onderzoek en kennisontwikkeling vormt directe toepassing in projecten van Dura Vermeer een belangrijk speerpunt in de samenwerking. Voorbeelden hiervan zijn het nieuwe gemeentehuis voor Leiderdorp en de campusvilla's in Cascadepark Oost in Almere, waarin producten en innovaties van de TU Delft zijn verwerkt. De ontwikkelde concepten hebben bij beide plannen geleid tot zeer goede duurzaamheidsprestaties (GPR-score van 8,8, respectievelijk BREEAM-NL `Excellent' rating).

Het onderzoek met de TU Delft richt zich zowel op product- als procesinnovaties, waarbij een integrale benadering van de totale levenscyclus van het vastgoed(proces) en alle hieraan verbonden activiteiten en partijen centraal staat. In dit kader wordt ook samengewerkt met initiëringsmaatschappij Tendris (LED-verlichting), donQi Urban Windmills (windenergie) en adviesbureau Search BV. Samen met Search en de faculteit Bouwkunde is recent onder meer een vierjarig onderzoekstraject gestart dat zich richt op het sluiten en verbinden van kringlopen in de gebouwde omgeving.

Op de foto: Job Dura, lid Raad van Bestuur en Dirk Jan van den Berg, voorzitter College van Bestuur TU Delft, schudden elkaar de hand na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.