Gemeente Sneek


Het Bolwerk draait direct op volle toeren

De kop is eraf. Het grondig verbouwde Sneker poppodium Het Bolwerk is weer open. Afgelopen donderdagavond vond de officiële opening plaats. Voor een select gezelschap van genodigden werd een filmpje met tekst en muziek getoond, waarmee het vernieuwde poppodium officieel voor geopend werd verklaard. Daarna liet de band Daily Bread met hun snoeiharde op hardrock gebaseerde muziek de decibelmeters af en toe fors in het rood uitslaan. Dat de mooie, nieuwe zaal zich ook uitstekend leent voor muziek met minder decibels, bewees daarna de band van docenten van het Centrum voor de Kunsten. Ook zij gaven een sprankelend en vooral swingend concert, maar hielden het wat de geluidssterkte betreft een stuk rustiger.

Vrijdag en zaterdag ging het echt los in Het Bolwerk. Zo werd er vrijdagavond opgetreden door Aux Raus, The Upsession en The Madd. Zaterdagavond waren er optredens van onder ander MOKE, Drive Like Maria, The Hot Stewards en Redtrack.

Uiteraard was er vooraf al proefgedraaid met het nieuwe muziektempel. De bewoners uit de omgeving van Het Bolwerk waren daar door de gemeente Sneek ook bij betrokken. Dat heeft geleid tot een aantal maatregelen die er voor moeten zorgen dat eventuele overlast voor de buurt tijdens concerten zoveel mogelijk beperkt wordt. Zo worden er bij concerten stewards in gezet die het publiek begeleiden en wordt er bij het laden en lossen van apparatuur en instrumenten zoveel mogelijk rekening gehouden met de buurt. Bovendien worden de bewoners maandelijks door middel van een infobrief op de hoogte gesteld van geplande concerten. Verder is er een klachtenlijn, 0515-418707, ingesteld, Dat nummer kan tijdens concerten direct gebeld worden als er toch sprake van overlast zou zijn.