Politie Groningen

Maandag 5 oktober 2009

Provincie Groningen, 05-10-2009

Leek: knieletsel na brommerongeluk

Een 15-jarige meisje uit Nieuw Roden is zondagavond gewond geraakt op de Oldebertweg in Leek. Het meisje zat achterop de bromfiets van een 17-jarige jongen uit Leek. Deze jongen gaf geen voorrang aan een 16-jarige bromfietsster uit Marum. Zij kon een aanrijding niet voorkomen. De 15-jarige Drentse is met knieletsel naar een dokterspost gegaan. De bromfiets van de Leekster bleek niet verzekerd. Ook was hij niet in het bezit van een brommerrijbewijs. De 17-jarige kan diverse boetes verwachten.

Scheemda: automobilist de sloot in

Een 19-jarige automobilist (woonplaats niet bekend) is zondagavond gewond geraakt op de A7 bij Scheemda. De man kwam door onbekende oorzaak in de berm en probeerde te corrigeren. Het voertuig raakte in de slip en schoof de naastgelegen sloot in. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: gewonde bij aanrijding

Een 26-jarige man uit Groningen is zondagavond gewond geraakt. De man reed als bijrijder in een auto over de Emingaheerd in zijn woonplaats. Uit tegenovergestelde richting kwam een 22-jarige automobilist uit Groningen. Deze man had te laat door dat de auto voor hem remde. Hij week uit naar links en kwam daar in botsing met de tegenligger. De 22-jarige is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek niet gewond. De 26-jarige man is met pijn aan nek en benen naar het ziekenhuis overgebracht. Beide autos moesten worden afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: aanhouding na poging auto-inbraak

De politie heeft zondagavond een 51-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Het was bewoners opgevallen dat de man interesse had in geparkeerde autos in de Fivelstraat in Groningen. Op enig moment probeerde hij met een sleutel een portier te openen. Het was de getuigen bekend dat deze auto niet van de bewuste man was. Hierop is de politie gealarmeerd. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Op de geparkeerde auto zijn enkele krassen achtergebleven.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Deze week zijn er geen controles die vooraf worden aangekondigd.

De politie controleerde zondag 4 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 855, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 987, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.