Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht, 05-10-2009

Gewelddadige overval

NIEUWEGEIN Een man werd op zondagavond 4 oktober in zijn bedrijf overvallen.

In de avond was een 46-jarige man uit Nieuwegein aan het werk in een bedrijf aan de Veluwehaven. Rond 21.15 uur hoorde hij een auto bij het bedrijf en hoorde vervolgens dat de voordeur van het bedrijf openging. Hij zag dat twee mannen op hem afrenden. Zij bedreigden hem met een wapen en dwongen hem een kamer in te gaan. Daar kreeg hij een duw, kwam ten val en raakte bewusteloos.

Na ongeveer een half uur kwam de Nieuwegeiner bij en bemerkte dat de deur van de kamer op slot was gedaan en hij er niet uit kon. Met zijn gsm belde hij 112. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Zij konden de Nieuwegeiner uit de kamer bevrijden. Hij had licht letsel aan zijn hoofd opgelopen en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Uit het pand bleken meerdere goederen te zijn gestolen.

Signalementen:


1) Blanke man, normaal postuur, 1.80-1.85 meter, tussen de 20-30 jaar oud en hij droeg een zwarte jas met capuchon;


2) Blanke man, normaal postuur en hij had donkere kleding aan.

Beiden waren vermoedelijk van Oost Europese afkomst.

Aan mensen die op zondagavond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Veluwehaven wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Stenen gooien

IJSSELSTEIN Twee jongens werden in de vroege ochtend van zondag 4 oktober aangehouden omdat zij stenen op straat kapot gooiden.

Rond 05.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op het Vingerhoekhof stenen op straat kapot gooiden. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee jongens op een fiets springen en hard wegrijden. Het tweetal werd aan de kant gezet. Zij bleken wel deel uit te hebben gemaakt van het groepje jongens dat de stenen had kapot gegooid, maar verklaarden dat zelf niet te hebben gedaan. Vervolgens hielden agenten twee jongemannen op de Poortdijk aan. Dit tweetal, jongemannen van 19 en 20 jaar, bekende dat zij een drietal kalkstenen op straat kapot hadden gegooid. De twee werden naar het politiebureau overgebracht en kregen een bekeuring voor baldadigheid.