Gemeente Zoetermeer

Noordelijke Bedrijventerreinen werken samen aan verbetering

De Noordelijke Bedrijventerreinen worden gerevitaliseerd. De Vereniging Noordelijke Bedrijfsterreinen (VNBT) heeft in overleg met de gemeente Zoetermeer nieuwe wegwijzerborden ontwikkeld. Wethouder Bé Emmens en P. Schoenmakers, voorzitter van de VNBT, onthullen op maandag 5 oktober om 15.30 uur het eerste nieuwe wegwijzerbord. De nieuwe wegwijzerborden zorgen voor een moderne uitstraling van de bedrijventerreinen. Ze zijn onderdeel van de verschillende verbeterprojecten om de bedrijven terreinen op te knappen. Eerder is bijvoorbeeld al extra onderhoud aan het groen gedaan en een schoonmaak-actie tegen zwerfvuil gehouden. Ook zijn er meer (vrachtwagen)parkeerplaatsen en worden onoverzichtelijke en verkeersonveilige situaties aangepakt.

De gemeente heeft EUR 465.000,- ter beschikking gesteld om te investeren in onderhoud, onroerend goed en voorzieningen van de Noordelijke Bedrijventerreinen. De gemeente Zoetermeer en VNBT bekijken samen met haar partners RVOI en KvK waaraan het geld wordt besteed. In dat kader onderzoekt de VNBT op dit moment ook de mogelijkheden om van de Noordelijke Bedrijventerreinen een Bedrijven Investeringszone te maken. Ondernemers krijgen dan zeggenschap over onder meer onderhoud en beveiliging van de terreinen.

Om meer successen te kunnen boeken is het van belang dat meer ondernemers van de Noordelijke Bedrijventerreinen lid worden van de vereniging.