Politie Gelderland-Midden

Lunterenaar aangehouden na inrijden op verkeersregelaar
Publicatiedatum: 5-10-2009 10:40:15

BARNEVELD - Een 68-jarige automobilist uit Lunteren is zondag 4 oktober door de politie in Barneveld aangehouden nadat hij zou zijn ingereden op een verkeersregelaar. Het slachtoffer was bij het incident niet noemenswaardig gewond geraakt.

Omstreeks kwart over tien was het slachtoffer in verband met een grote stroom kerkgangers op de Nieuwe Markt bezig het verkeer in goede banen te leiden ter hoogte van de Veluwehal. Verkeer dat vanaf de parkeerplaats kwam werd via de Nieuwe Markt richting Thorbeckelaan geleid. De Lunterenaar weigerde daar echter gevolg aan te geven en reed de verkeersregelaar aan. Het slachtoffer kwam daarbij op de motorkap van de auto te liggen. Nadat de automobilist alsnog tot staan was gebracht werd hij door inmiddels gewaarschuwde agenten aangehouden. De Lunterenaar is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Volgens zijn verklaring had hij de aanwijzing van de verkeersregelaar genegeerd omdat hij niet om wilde rijden.
(044889)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanrander actief in Wageningen

Publicatiedatum: 5-10-2009 10:39:22

WAGENINGEN - In Wageningen is sinds halverwege september een mogelijke aanrander actief in de omgeving van de Hollandseweg. Bij de politie is al van twee gevallen aangifte gedaan, maar de politie sluit niet uit dat er zich meerdere voorvallen hebben voorgedaan. Een tot dusver onbekende man tussen 25 en 30 jaar oud op een fiets heeft al op vrijdag 17 en vrijdag 25 september toegeslagen in de omgeving van de hockeyvelden aan de Mansholtlaan. De man zou zijn slachtoffers daarbij op de fiets benaderd hebben en vervolgens in het voorbijrijden onzedelijk hebben betast. Ook qua tijdstippen waarop dat gebeurde was een overeenkomst: iedere keer tussen half zes en zeven uur.

Stoppelbaardje
Volgens de slachtoffers zou het gaan om een man met een getinte huidskleur, opvallend grote ogen, breed voorhoofd en een smalle kin met een normaal tot slank postuur. Hij zou kort zwart haar hebben met wat slag erin en mogelijk een stoppelbaardje hebben.

Aangifte doen
De politie probeert deze zaak op te lossen en een eind te maken aan deze aanrandingen. Slachtoffers, die iets soortgelijks is overkomen en die daarvan nog geen aangifte hebben gedaan worden dan ook met klem verzocht aangifte te doen. Getuigen, die iets van de voorvallen hebben gezien of die informatie hebben die kan leiden tot de aanhouding van de dader, worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook: bel dan met `M' op 0800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---