Uitgeverij Meulenhoff

Literatuur

Bindwijze: Paperback
Omvang: 196 Blz.
ISBN: 9789029085526
Prijs: EUR 15,00
Catalogus: Najaar 2009
Fonds: Literatuur
Verschenen: Oktober 2009

Lava 15.3
Lava

De veelzijdigheid spat weer van de pagina's in deze nieuwe editie van Lava, het snelst groeiende literaire tijdschrift van Nederland. Lava pakt uit met een dozijn korte verhalen van de nieuwste generatie auteurs. Verder literaire cartoons, Mohammed Benzakour over de Vespa-scooter in Napels, stiftgedichten van Dimitri Antonissen en een fotoserie van geborduurde gedichten van Petra van der Steen.

Sinds enkele jaren reikt Lava de literaire prijs De Brandende Pen uit voor het beste korte verhaal. De uitreiking in 2010 is live te beluisteren in het programma De Avonden van de VPRO. De literaire prijs trekt landelijke persaandacht van NRC Handelsblad, Radio 1, de Volkskrant, Elsevier en literaire blogs als de Papieren Man. Juryleden waren Michaël Zeeman, Abdelkader Benali, Hanneke Groenteman, Paul Sebes en Elsbeth Etty.

Lava verschijnt voortaan in samenwerking met J.M. Meulenhoff. Korte verhalen van de jongste generatie auteurs. De jaarlijkse literaire prijs De Brandende Pen wordt in februari 2010 toegekend.