Gemeente Westervoort

Gezocht: deelnemers panelgesprek Centrum Jeugd en Gezin

Westervoort gaat graag met ouders in gesprek over het plan van het CJG.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, afgekort CJG, is een belangrijk onderdeel van het beleid van minister Rouvoet. Hij wil dat er in elke gemeente een eigen Centrum voor Jeugd en Gezin komt. Westervoort wil graag starten met een centrum voor jeugd en gezin, begin 2010.

Wat is een CJG?

Het CJG is een herkenbaar inlooppunt in de buurt voor ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar. Iedereen dient er gemakkelijk binnen te kunnen lopen voor informatie, advies en lichte hulp waar het gaat om opvoeden en opgroeien. Het CJG is vooral gericht op preventie: het voorkomen van opvoed- en opgroeiproblemen.

Is het CJG iets nieuws?

Niet echt. In het CJG werken het consultatiebureau, de jeugdgezondheidszorg 4 - 18 jaar, het maatschappelijk werk en het Bureau Jeugdzorg samen. Organisaties die zich nu ook al intensief met voorlichting en hulpverlening bezig houden. Maar, via het CJG zou de samenwerking beter uit de verf moet komen. Het is de taak van de gemeente om daar op te letten en actie te ondernemen.

Westervoort is benieuwd naar wat ouders van het plan voor een Centrum voor Jeugd en Gezin vinden. We komen graag met u in gesprek over het CJG en nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan het panelgesprek, op maandagavond 19 oktober aanstaande.

Aanmelden kan via een mail naar rinus.van.vorstenbosch@westervoort.nl

of bellen naar (026) 3179 243 (op maandag en dinsdag) of naar (026) 3179 442

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl