Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 05-10-2009

Vrouw in eigen woning bestolen na smoes

EMMEN Zondagmorgen is een 85-jarige vrouw in haar woning aan de Picardtstraat bestolen door een onbekende man, die met een smoes de woning was binnengekomen. Rond half twaalf s ochtends klopte een onbekende man aan de achterdeur. Hij vroeg of hij even in het telefoonboek mocht kijken naar het adres van iemand die hij zocht en die in de buurt zou wonen. De vrouw liet hem binnen en keek samen met de man in het telefoonboek. Op dat moment kwam er een andere man de keuken binnen die de tas van de vrouw pakte en er vandoor ging. De eerste dader, die de deur had opengepraat, ging er ook vandoor. De tas van de vrouw is teruggevonden; de portemonnee met een klein geldbedragje was er uit. De politie onderzoekt deze zaak. (20090451123)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zondagmiddag reed een 38-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Sandurdreef, terwijl hij had gedronken. Hij blies 1,7 promille, had bovendien geen rijbewijs en de APK van de auto was verlopen. Resultaat: drie keer een proces-verbaal. (2009045122)

Onwel geworden automobilist schiet bietenveld in

HOOGEVEEN Zondagmiddag werd op de A37 een 67-jarige automobilist uit Assen onwel achter het stuur. Hij raakte van de weg, ging door een afrastering en kwam in het bietenveld tot stilstand. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na controle mocht hij weer naar huis. (2009045128)

Politie onderzoekt gewapende overval

ASSEN Zondagavond is een tankstation aan de Zwartwatersweg overvallen door drie onbekende mannen. Ze liepen tegen half negen het tankstation binnen en bedreigden de medewerker met een wapen. Daarop kregen ze een geldbedrag mee en gingen er rennend vandoor, via de Diepenbrocklaan het Noorderpark in. De politie is direct met een onderzoek begonnen. Een forensisch onderzoek en een buurtonderzoek is gestart. Verder is de medewerker uitgebreid gehoord. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet. (2009045163)

Auto in brand

HOOGEVEEN Zondagnacht is aan de Prins Hendrikstraat een personenauto uitgebrand. De auto stond midden op straat. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is niet bekend; daarom behandelt de politie het in eerste instantie als een brandstichting. (2009045194)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.