Politie Gelderland-Zuid

Politie houdt twee bestuurders aan

Groesbeek/Rossum, 05-10-2009 o De politie heeft zondagnacht zowel in Groesbeek als in Rossum een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Eén bestuurder bleek niet eens in het bezit van een rijbewijs, de ander betrof een Beginnend Bestuurder.

Rond middernacht zagen surveillerende agenten op de Kloosterstraat in Groesbeek aan auto rijden die even zijn lichten doofde, om vervolgens weer door te rijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken. De man bleek een bekende, zijn rijbewijs was eerder dit jaar ongeldig verklaard. Ze namen een blaastest bij de 50-jarige Groesbeker af met een uiteindelijke uitslag op de ademanalyse van 440 ug/l. Er is dossier opgemaakt voor rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs.

Rond half één 's nachts controleerden politieagenten op de Van Heemstraweg in Rossum een bestuurder die een indicatie "A" blies op de alcoholtester. Daarop werd de man, van 21 jaar uit Heerewaarden, naar het politiebureau gebracht om daar vervolgens te blazen op de ademanalyse. De 21-jarige zat met 215 ug/l ruim boven de wettelijk strafbare grens voor de categorie Beginnend Bestuurder. Voor deze groep gelden strengere regels in het verkeer. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2009 10:47 | © Regio Gelderland-Zuid |