Politie Haaglanden

Persberichten 5 oktober

Haaglanden, 05-10-2009

Beschonken bestuurder zonder rijbewijs
Den Haag - Een 23-jarige Pool zonder rijbewijs veroorzaakte zondag 4 oktober een aanrijding, toen hij in beschonken toestand, verzuimde voorrang te verlenen. De man reed, samen met een 28-jarige Poolse vriend, omstreeks 14.30 uur vanaf de Delftselaan de Monstersestraat op. Hij verzuimde daarbij voorrang te verlenen aan een 36-jarige Hagenaar die met zijn auto op de Monstersestraat reed. Een aanrijding was onvermijdelijk. De Hagenaar werd met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Aanvankelijk verklaarden de twee Polen, dat de 28-jarige Pool de auto had bestuurd. De inzittenden van de aangereden auto wezen de agenten er echter op, dat de 23-jarige Pool de auto had bestuurd. Beide mannen werden aangehouden en op het politiebureau bekenden zij dat de 23-jarige inderdaad de auto bestuurde. Hij blies bij de ademanalyse 540 ugl. Pas als de verdachte een geldig rijbewijs komt tonen op het politiebureau, beslist de officier van justitie beslissen of hij zijn auto terugkrijgt. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.

Fietsendief probeert fiets te verkopen aan agent Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar dacht maandag 5 oktober even snel geld te verdienen, door een fiets die hij zojuist gestolen had, te koop aan te bieden. Omstreeks 02.50 uur sprak hij op de Schoolstraat een toevallige voorbijganger aan en bood de fiets aan voor veertig euro. Wat hij echter niet wist, was dat deze voorbijganger een agent in burger was. De agent hield de Hagenaar direct aan. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij de fiets een uur eerder had gestolen in de omgeving van de Mient. Veelzeggend detail was dat de fiets al sinds december 2007 als gestolen gesignaleerd stond. Mogelijk is de fiets nu dus weggenomen van iemand die de fiets van een heler had gekocht. De verdachte stond nog gesignaleerd voor een boete van 140 euro en werd ingesloten op het politiebureau.

Dronken bestuurder rijdt tegen paal
Den Haag Agenten hielden zondag 4 oktober om 09.22 uur een 37-jarige Hagenaar aan voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn personenauto op de Melis Stokelaan tegen een paal, stapte uit zijn auto en probeerde te vluchten. Een oplettende burger alarmeerde de politie en gaf een goed signalement door. Agenten hielden de man verderop aan en namen hem mee naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies de Hagenaar 555 ugl. Gelukkig raakte bij de aanrijding niemand gewond. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Ongeval met dronken bestuurder
Den Haag De politie hield zondag 4 oktober om 17.45 uur een 46-jarige Hagenaar aan op de De La Reyweg. De Hagenaar had een aanrijding veroorzaakt. De bestuurder van de auto die hij had aangereden, alarmeerde de politie omdat hij een alcohollucht rook bij de Hagenaar. Bij de laastest aan het politiebureau, bleek dat de Hagenaar inderdaad te veel had gedronken, hij blies 650 ugl. Gelukkig was er bij de aanrijding alleen sprake van materiële schade en kwam iedereen met de schrik vrij. Het rijbewijs van de Hagenaar werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Gestolen motor
Den Haag De politie hield maandag 5 oktober om 01.33 uur twee Hagenaars, 24 en 27 jaar, aan als verdachten van diefstal van een motor. Agenten zagen op de kruising van de Melis Stokelaan met de Loevesteinlaan een motor met twee personen met hoge snelheid het rode verkeerslicht negeren. De agenten zetten de achtervolging in, waarbij snelheden van 120 km/u werden gehaald. Op de kruising van de Loevesteinlaan met de Driebergenstraat negeerde de bestuurder opnieuw het rode verkeerslicht en verderop bij de Soestdijksekade nog een keer. De bestuurder trok zich niets aan van een stopteken dat de agenten hem gaven. Op de Soestdijksekade stopte de motor en stapten de Hagenaars af om te voet verder te vluchten. De agenten waren het tweetal te slim af, waardoor ze werden aangehouden. In het politiebureau bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had en te veel had dronken. Hij blies 615 ugl. Ook bleek dat de motor van diefstal afkomstig was. De twee zitten voor verder verhoor nog vast.

Bromfietser aangereden
Den Haag/Loosduinen Een 34-jarige bromfietser uit Den Haag raakte zondag 4 oktober rond 9.40 uur lichtgewond toen hij op het kruispunt van de Kijkduinsestraat met de Narcislaan werd aangereden door een auto. De 51-jarige Haagse automobiliste was gestopt om voorrang te verlenen aan een overstekende hardloper. Toen zij weer optrok en af wilde slaan, zag zij de bromfietser over het hoofd. De bromfietser had pijn in zijn linkerarm, maar kon op eigen gelegenheid naar de eerste hulp voor controle.

Zes keer teveel gedronken
Leidschendam - Een automobilist, die maandagochtend 5 oktober om 03.00 uur op de Nieuwstraat reed, had een wat onvaste rijstijl. Toen de agenten de man aan de kant zetten, bleek waardoor dit kwam: de 36-jarige Leidenaar blies 1365 ugl, terwijl maar 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Voortgang onderzoek dodelijk ongeval Wassenaar
Wassenaar De politie heeft zondag 4 oktober in de loop van de middag de hechtenis van de 18-jarige Wassenaarder opgeheven. De jongen was als chauffeur van de personenauto betrokken bij het ongeval op de Landscheidingsweg N14 zaterdagavond 3 oktober. Hij werd zondagmiddag uit het ziekenhuis ontslagen en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat de jongen zo aangeslagen dat van een normaal objectief verhoor geen sprake kon zijn. Daarom besloten de politie en het Openbaar Ministerie zijn hechtenis te beëindigden. De jongen moet zich binnenkort aan het bureau melden. Het onderzoek van de politie richt zich nu op het verzamelen van getuigenverklaringen, het (sporen) onderzoek van de technische ongevallendienst van Politie Haaglanden (TOHD) en het bloedonderzoek. De verwachting is dat dit enige tijd gaat duren. Bureau Slachtofferhulp heeft het afgelopen weekend al met diverse betrokkenen gesproken. Andere direct betrokkenen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, kunnen daarvoor bellen met de politie. Getuigen die informatie hebben over de toedracht kunnen bellen met de verkeerspolitie in Den Haag via 0900-8844.

Jonge vernielers naar HALT
Wassenaar Politieagenten hielden zondagavond 4 oktober twee 14-jarige jongens uit Wassenaar aan voor vernieling. Omwonenden meldden bij de politie dat er jongens over het hek van het schoolplein waren geklommen, met een verkeersbord. Daar aangekomen zagen de agenten op het schoolplein een kromme (basketbal)basket staan, met daarin een bankje. Dit hadden de jongeren erin gehangen. Bij het zien van de agenten namen de jongeren snel de benen. Zij konden echter allemaal worden gepakt. Twee van hen werden aangehouden. Zij krijgen een HALT-verwijzing.

Verkeerscontrole
Rijswijk Politie Haaglanden voerde zondag 4 oktober vanaf 14.00 uur een verkeerscontrole uit op de Huis te Landelaan. Agenten controleerden 25 autos en schreven acht bekeuringen uit. De bekeuringen waren voor het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs, het niet dragen van een autogordel.

Te snel en te veel op
Rijswijk Surveillerende agenten zagen maandag 5 oktober om 00.45 uur een automobilist met zeer hoge snelheid over de Moerweg rijden. De man negeerde het stopteken dat de agenten hem gaven. Hij stopte pas toen de agenten hun auto op de Prinses Irenelaan voor de auto van de 50-jarige man uit Delft zetten. Hij werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij teveel had gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een bekeuring voor te hard rijden.

Vrouw zwaargewond na aanrijding
Wateringen Een 84-jarige vrouw uit Wateringen raakte zondag 4 oktober om 16.15 uur zwaargewond toen een 19-jarige jongen uit Wateringen haar aanreed. De bestuurder van de auto was op het parkeerterrein Hofpark aan het slippen, waarbij hij de macht over het stuur verloor en de vrouw aanreed. De vrouw liep door de aanrijding een schedelbasisfractuur en een gebroken ruggenwervel op. Zij ligt nog in het ziekenhuis. De bestuurder reed na het ongeval gelijk weg. Omstanders noteerden echter het kenteken en zodoende konden agenten na enig onderzoek de bestuurder van de auto achterhalen. Ze hielden de verdachte in zijn woning aan en namen de auto voor onderzoek in beslag. De 19-jarige is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij zit nog vast voor verhoor.

Eenzijdige aanrijding
Honselersdijk Surveillerende agenten stuitten zondagavond 4 oktober rond 19.40 uur op een eenzijdig ongeval op de Dijkweg. De agenten troffen op het fietspad een auto met twee inzittenden aan. Beide inzittenden gaven aan gewond te zijn. De 28-jarige bestuurder werd door de brandweer uit de auto gehaald. De 19-jarige bijrijder klaagde over pijn in zijn rug. Beiden werden vervoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft de bestuurder de stoeprand geraakt en daarna het fietspad opgereden. Hierbij reed de auto een lantaarnpaal uit de grond, waardoor ternauwernood voorkomen werd dat de auto een boom raakte. De politie onderzoekt de toedracht.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer De politie ontmantelde zondag 4 oktober in twee woningen een hennepplantage. Nadat de politie een melding over verdachte omstandigheden kreeg, ontdekten agenten in een woning aan het Haagsebos in een kamer een flink aantal gedroogde henneptoppen. De 39-jarige bewoner moest mee naar het politiebureau. Een paar huizen verder bleek in een woning een al geruimde hennepkwekerij te zitten. De politie ruimde de kwekerij en stelt een onderzoek in naar de bewoner van dit pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.