Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 05-10-2009

Getuigen gezocht

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen die mogelijk hebben gezien dat een 57-jarige inwoonster van Amersfoort op donderdag 1 oktober, rond 19.15 uur, werd aangereden op de Westsingel.

Politie en ambulance werden gewaarschuwd omdat op de kruising van de Westsingel met de Kleine Spui een vrouw op de grond lag. Uit de beschikbare informatie leek het erop dat de vrouw zelf was gevallen met haar fiets, maar na verhoor van het slachtoffer bleek dat er mogelijk sprake was van een tweede fietser die haar had aangetikt. Een signalement ontbreekt maar het zou gaan om een sportfietser. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht maar kon na behandeling naar huis. Zij hield aan de valpartij de nodige kneuzingen over.

De politie verzoekt eventuele getuigen van een aanrijding zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Doorgereden na aanrijding

HOOGLAND Op maandag 5 oktober vond op de Van Boetzelaerlaan een aanrijding plaats waarbij de verdachte, een bromfietser, doorreed.

Een 34-jarige inwoonster van Amersfoort reed rond 08.10 uur op haar fiets, met haar twee kinderen, over de Van Boetzelaerlaan in de richting van Bunschoten. Ter hoogte van de Bunschoterstraat kwam haar een bromfietser tegemoet die linksaf wilde slaan. Hij liet de rechtdoorrijdende Amersfoortse niet voor gaan waarna een aanrijding volgde en de vrouw met haar beide kinderen op de grond viel. De bromfietser reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om een zwarte scooter met een kenteken dat begon met de cijfer- en lettercombinatie 501FG.

De vrouw liep licht letsel op aan haar been, maar de kinderen raakten niet gewond. De fiets liep aanzienlijke schade op.

Eventuele getuigen of personen die menen deze bromfietsbestuurder te kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via het meldingsnummer 0800-7000.

Graffitispuiters aangehouden

AMERSFOORT Twee 19-jarige Amersfoorters zijn in de nacht van zondag 4 op maandag 5 oktober aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie een melding dat op de Langestraat twee jongens graffiti aan het spuiten waren op een elektriciteitshuisje. De agenten troffen twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden aangehouden. De mannen bleken meerdere elektriciteitshuisjes, een rolluik en een bouwhek te hebben beklad. Beiden waren in bezit van verfspuitbussen. Deze werden in beslag genomen. De verdachte zijn meegenomen naar het bureau.

Aangehouden na beroving

AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een berover aangehouden.

Omstreeks 17.00 uur kwam een 22-jarige man uit Bunschoten het politiebureau binnenlopen. Hij vertelde dat hij zojuist was beroofd van zijn gepinde geld aan het Sint Jorisplein. De politie ging met een goed signalement op zak, op zoek naar de dader.

Een 22-jarige Amersfoorter voldeed aan het signalement en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.