Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 oktober 2009

Man raakt gewond na éénzijdig ongeval

Oldenzaal

Een 86-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte zondagavond 4 oktober gewond na een éénzijdige aanrijding op de Oude Ootmarsumsestraat in Oldenzaal.

Zondagavond 4 oktober omstreeks 18.00 uur veroorzaakte een 86-jarige automobilist uit Oldenzaal een éénzijdig ongeval op de Oude Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. De man zag dat de auto voor hem voor een verkeerslicht stilstond. De 86-jarige kon om onduidelijke reden niet meer hiervoor afremmen en trok het stuur bij, raakte een lantarenpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. De automobilist raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009039161)

Man gewond na aanrijding
Enschede
Een 21-jarige man uit Enschede raakte maandagochtend 5 oktober gewond na een éénzijdige aanrijding op de Auke Vleerstraat in Enschede.

Maandagochtend 5 oktober omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Auke Vleerstraat in Enschede. Een 21-jarige automobilist uit Enschede verloor, vermoedelijk door diesel op het wegdek, de controle over zijn voertuig. De auto raakte twee bomen en kwam tot stilstand. De 21-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009039211)

Met ruim 2,9 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 43-jarige automobilist raakte zondag 4 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmiddag 4 oktober omstreeks 14.30 uur controleerden surveillerende agenten op de Stadionlaan in Almelo een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees ruim 2,9 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009039114)

Twee inbrekers op heterdaad betrapt Almelo
Zondag 4 oktober zijn twee mannen aangehouden omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een inbraak in een pand aan de Groene Bruglaan in Almelo.

Zondagmiddag omstreeks 17:00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een pand aan de Groene Bruglaan in Almelo. Een beveiligingsbeambte zag dat het toegangshek voor het pand openstond en dat er aan de achterzijde van het pand een rooster van de benedenverdieping los was gemaakt. Daarop schakelde hij direct de politie in. De twee inbrekers, twee mannen van 20 en 39 jaar, beide inwoner van Almelo, konden door de politie worden opgepakt. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau om voor verder onderzoek in verzekering te worden gesteld. (2009039141)

Pizzakoerier overvallen, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 18-jarige pizzakoerier uit Hengelo is op vrijdag 2 oktober overvallen op de Sportlaan Driene in Hengelo. De politie zoekt getuigen.

Vrijdag 2 oktober omstreeks 20.45 uur werd een 18-jarige pizzakoerier overvallen op de Sportlaan Driene in Hengelo. Onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen moest de man zijn bromfiets en portemonnee afgeven. De dader is in de richting van de wijk Klein Driene weggereden. De bromfiets werd even later aangetroffen in de omgeving van de Zwavertsweg in Hengelo. De dader had het volgende signalement: . Ongeveer 20 jaar oud
. Rond de 1.70 meter lang
. Kort zwart krullend haar . Blauwe spijkerbroek met zwarte zoom . Zwarte schoenen
. Hij droeg een lange lichtbruine jas

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de overval of mogelijk iets meer weten over de overvaller. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Hengelo 0900-8844of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009038705)


---- --