Politie Zaanstreek-waterland

Politie zoekt getuigen van poging overval op woning

Zuidoostbeemster o De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een overval op een woning dinsdagavond, op het Zuiderpad in Zuidoostbeemster.

Een van de verdachten belde aan. De vrouw die open deed, vertrouwde de situatie niet en sloot de deur. Even later belde dezelfde persoon voor de tweede maal aan. De vrouw en haar zoon openden de deur om de man te sommeren weg te gaan. Plotseling verschenen nog twee personen in de deuropening.

De vrouw en haar zoon probeerden de deur te sluiten terwijl de mannen de deur probeerden open te duwen. Een van de verdachten sloeg de vrouw in het gezicht met vermoedelijk een vuurwapen. Met hulp van de gealarmeerde echtgenoot kon de deur dicht worden gedaan. Vervolgens belde de vrouw de politie. De verdachten vluchtten via het bruggetje richting de Purmerenderweg. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en sporenonderzoek verricht.

Signalement verdachte 1:
* Blanke man
* Ongeveer 170 cm
* Tussen de 17 en 21 jaar
* Droeg een zwart leren jas

Signalement verdachte 2:
* Negroïde persoon
* Ongeveer 180/185 cm
* Tussen de 17 en 20 jaar
* Droeg een zwarte jas
* Baardje op zijn kin
* Tatoeage op zijn gezicht.

Het signalement van de derde verdachte is niet bekend. Hebt u de verdachten zien wegrennen of hebt u iets gehoord in de buurt? Of heeft u verdachte voertuigen gezien? Neem dan contact op met de Decentrale Recherche in Purmerend: 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.