Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht: diefstal in Westzaan

Westzaan o De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal uit een bestelauto die plaatsvond tussen zondag 27 september 16:00 uur en maandag 28 september 6:15 uur.

Een 35-jarige man had zijn bestelauto voor zijn woning aan de Roerdompstraat in Westzaan gezet en afgesloten. De volgende dag was zijn slot geforceerd en miste hij timmermansgereedschappen. De afdeling Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht. Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie op: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. In geval van heterdaad belt u het alarmnummer 112.

Het is niet de eerste keer dat er autoinbraken in dit gebied gepleegd worden. De politie waarschuwt daarom inwonerers voor autodieven. Als u de volgende tips naleeft bemoeilijkt u het ze toe te slaan: * Laat geen tassen, jassen of andere (kostbare) spullen in de auto liggen.
* Sluit de auto altijd af. Vergeet de ramen en eventueel het schuifdak niet.
* Zet de auto, indien mogelijk, op een bewaakt parkeerterrein. * Haal de radio uit de slede of verwijder het frontje.
* Parkeer uw auto op een verlichte plaats.

Bent u toch slachtoffer geworden van een autodief? Doe dan altijd aangifte en geef een zo goed mogelijke beschrijving van de gestolen goederen.