Gemeente De Bilt


Lokaal Meldpunt Antidiscriminatie geopend

Inwoners kunnen nu ook melding doen in eigen gemeente

Op 1 oktober opende wethouder Herman Mittendorff het Meldpunt Antidiscriminatie. Inwoners van de gemeente De Bilt kunnen nu ook via een meldpunt in de eigen gemeente melding doen van discriminatie wegens geloof, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, etc. Dit was al mogelijk via de instantie Art. 1 Midden Nederland in Utrecht. In De Bilt is het Meldpunt Antidiscriminatie ondergebracht bij het Zorgloket.

De medewerkers van het Meldpunt Antidiscriminatie/Zorgloket werken nauw samen met de medewerkers van Art. 1 Midden Nederland. Wanneer een inwoner bij het meldpunt in De Bilt melding doet van discriminatie registreert de medewerker van het Zorgloket de melding en geeft deze door aan Art. 1 Midden Nederland. Een medewerker van die instantie pakt de melding op, neemt contact op met de gediscrimineerde en handelt de melding af.

Besluit Eerste Kamer

Op 23 juni jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet gemeentelijke antidiscriminatie voorzieningen (Wet ADV). Op 27 juli jl. is de wet geplaatst in het Staatsblad en uiterlijk zes maanden hierna moet de gemeente uitvoering geven aan deze wet. Op grond van deze wet is de gemeente verplicht om inwoners toegang te bieden tot een ADV, een lokale voorziening waar burgers discriminatie kunnen melden.

Zorgloket

Het Zorgloket is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag ook van 15.00 tot 17.00 uur. Het Zorgloket bevindt zich in het gemeentehuis, Soestdijkseweg zuid 173 in Bilthoven.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01.

Bilthoven, 1 oktober 2009