Boon Edam exclusief distributeur HPJ/FPJ Beveiligingssluizen

05/10/2009 11:20

Boon Edam Nederland B.V.

Edam - Nederland, 5 oktober 2009 - Koninklijke Boon Edam Group Holding B.V., wereldwijd marktleider in ingangstechnieken, heeft een distributie-overeenkomst getekend met Alluser Industries, een Italiaanse fabrikant van beveiligingssluizen. Deze overeenkomst omvat de verkoop en installatie, alsmede het verlenen van service & onderhoud op de Alluser Industrie range van beveiligingssluizen.

De veelzijdige beveiligingssluizen van Alluser zijn per heden beschikbaar voor de Nederlandse markt. De producten zijn een uitstekende aanvulling op het assortiment van beveiligingsdeuren en -sluizen in de Security Access productgroep van Boon Edam.

Succesvol geïntroduceerd op Safety & Security 2009

De Safety & Securitybeurs, die gehouden werd van 21 t/m 23 april in de RAI Amsterdam, is aangegrepen als introductieplatform om enkele beveiligingssluizen aan bestaande en nieuwe relaties te laten zien. De vele positieve reacties hierop hebben ertoe geleid, dat inmiddels de complete HPJ/FPJ range door Boon Edam gevoerd kan worden. Sinds de introductie van de HPJ/FPJ beveiligingssluizen in Nederland zijn reeds 21 units verkocht, waaronder een groot project met 9 stuks.

Modulair sluisconcept

De HPJ/FPJ Beveiligingssluis is een modulair sluisconcept met een omvangrijke reeks van mogelijke deuropstellingen. Dit concept maakt het mogelijk om toegangscontrolesystemen te integreren, waardoor van iedere deur eenvoudig een beveiligingssluis te maken is. De sluizen hebben een transparante uitstraling en kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt, zodat ze moeiteloos integreren met de omgeving.

Gepatenteerd ultrasoon beveiligingssysteem

Een gepatenteerd ultrasoon beveiligingssysteem voorkomt gelijktijdige doorgang van twee of meer personen, omdat zij door een ultrasoon sensor gescand worden als zij in de sluis stappen. Indien er zich meerdere personen in de sluis bevinden, zal een alarmsignaal de gebruikers kenbaar maken dat de toegang wordt ontzegd.

Ideaal voor ombouwsituaties

HPJ beveiligingssluizen zijn ideaal voor gebruik op locaties waar een reeds bestaande entree omgebouwd moet worden tot een beveiligde toegang. Het product is bij uitstek geschikt in combinatie met brandwerende constructies. De HPJ Beveiligingssluis kan eenvoudig tegen een reeds aanwezige brandwerende deur geplaatst worden, waardoor extra investeringen in brandwerende omkastingen achterwege kunnen blijven. Een ander groot voordeel van de HPJ is, dat er nagenoeg geen bouwkundige aanpassingen hoeven te worden gedaan ten behoeve van de installatie. HPJ Beveiligingssluizen zijn daarom geschikt voor toepassing in vrijwel ieder gebouw.

Assortimentsverbreding

Deze assortimentsverbreding past binnen de strategie van Boon Edam en Alluser Industrie om de positie in de wereldwijde markt van securityproducten te verstevigen. Lourens Beijer, Directeur Business Development van Boon Edam, zegt hierover "Wij zien het combineren van de innovatieve beveiligingsproducten van Alluser Industrie met de gevestigde marktpositie en het customer service imago van Boon Edam, als uitstekende basis om nog betere oplossingen voor onze klanten te realiseren en daarnaast nieuwe afzetmogelijkheden voor beide bedrijven te creëren".

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.boonedam.nl/nld/press/pressdetail.asp?PressId=216