Ministerie van Financiën

Staatssecretaris de Jager tekent belastingverdrag in Oman

Nieuwsbericht | 05-10-2009 | Belastingen internationaal

Staatssecretaris Jan Kees de Jager en minister van Financien Macki van Oman hebben op 5 oktober 2009 in Muscat het belastingverdrag tussen Nederland en Oman ondertekend.

De Jager ondertekende het verdrag tijdens zijn bezoek aan het midden-oosten. "Ik ben erg onder de indruk van het investeringspotentieel van deze regio. Er is veel interesse om te investeren in Nederland. Dit belastingverdrag is daarbij noodzakelijk om te voorkomen dat dubbele belastingheffing plaatsvindt."

Na zijn bezoek aan Oman reist De Jager verder door naar Abu Dhabi en Dubai. Hij begon de reis in Qatar. In alle landen zijn er diverse bedrijfsbezoeken en afspraken met bestuurders en ondernemers.

Het verdrag levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van economische betrekkingen tussen Nederland en Oman. Voor het Nederlandse bedrijfsleven is een belastingverdrag met Oman vanwege de rechtszekerheid een belangrijke randvoorwaarde voor het starten van economische activiteiten in Oman.

Het verdrag voorkomt dubbele belasting op inkomen en vermogenswinsten en geeft zekerheid over de fiscale behandeling van inkomsten en vermogen. Daarnaast is het verdrag bedoeld om belastingontwijking te voorkomen en te voorzien in uitwisseling van inlichtingen op belastinggebied. Het belastingverdrag sluit aan bij het streven van Nederland naar een uitbreiding van het netwerk van verdragen in de regio Midden-Oosten.

Het verdrag moet in beide landen nog worden goedgekeurd.

Belastingverdrag

Verwante dossiers


* Belastingen internationaal