Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

De laatste weken is nogal wat commotie ontstaan over aanvullende werkzaamheden aan de Algerabrug. Wethouder Bart Prins is intensief betrokken bij de voorbereiding van deze werkzaamheden bij de Algerabrug en geeft hierover graag duidelijkheid.

Komend onderhoud geeft weinig overlast

"In de eerste plaats wil ik benadrukken dat we buitengewoon tevreden zijn over de manier waarop de werkzaamheden in de zomervakantie zijn uitgevoerd. Rijkswaterstaat, de twee onderaannemers maar óók de ambtelijke staf verdient hiervoor zeker een compliment. Natúúrlijk was er overlast voor de gebruikers. Toch ben ik blij dat er vanuit de inwoners begrip was voor de werkzaamheden. Alle plannen die we van tevoren hadden, zijn binnen de tijd uitgevoerd. De brug zelf is helemaal opgeknapt, aan Capelse kant is de kruising opnieuw geasfalteerd en aan de Krimpense kant zijn twee van de drie rij-ijzers vervangen. Deze ijzers verbinden de verschillende brugdelen met elkaar en zorgen ervoor dat de brugdelen los van elkaar kunnen bewegen. De tijd die we hadden om de werkzaamheden uit te voeren is hiermee optimaal benut."

Reparatie
"Wel blijkt uit een onderzoek dat op niet al te lange termijn een aantal betonscheuren aan de onderkant van de brug gerepareerd moeten worden en dat het asfalt van de wisselstrook aan vervanging toe is. Dit kon helaas niet gelijk in de zomerperiode uitgevoerd worden omdat de wisselstrook open moest blijven voor ambulance, brandweer en politie en de aan- en afvoer van materiaal. De gebruikers zullen weinig last hebben van de werkzaamheden. Van het repareren van de betonscheuren merkt niemand iets en ook het opnieuw asfalteren van de wisselstrook leidt tot weinig overlast. Het asfalteren gebeurt namelijk 's nachts en overdag zijn alle rijstroken gewoon open voor het verkeer. Daarom vind ik het erg jammer dat er de laatste weken een ander beeld is ontstaan. Alsof de complete brug binnenkort nog een keer afgesloten moet worden. Dat is echt niet het geval!"

Onderhoud blijft nodig
"Natuurlijk blijft onderhoud aan wegen altijd nodig. Dit brengt ook altijd overlast met zich mee. Binnenkort begint de provincie Zuid-Holland bijvoorbeeld met de aanleg van de nieuwe N210. Ook hier gaan weggebruikers wat van merken. Toch doen we er van alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daar kunt u van op aan!"