Gemeente Dongen

Subsidie voor recreatieondernemer

Publicatiedatum: 5-10-2009

Verrassend UIT geeft de recreatieve en toeristische sector in Dongen een impuls en heeft daarom subsidie ontvangen van het Regionaal Economisch Actieprogramma (REAP), waarin de gemeente Dongen participeert. Initiatiefneemster Arieyne Schoormans heeft de afgelopen tijd arrangementen voor uiteenlopende doelgroepen ontwikkeld. Een aanwinst voor de sector, aldus wethouder Joop Velthoven. Steeds meer mensen brengen een boeiende, leuke dag door in onze gemeente.

Arieyne Schoormans ontving ruim 450,- als tegemoetkoming in de kosten voor het maken van promotiemiddelen. "Verrassend UIT... de naam zegt het al; beleven en genieten van een heerlijk dagje uit. Of het nu een karakterspiegelende managerstraining gaat, een Bourgondische familiereünie of een rustgevende picknick tussen de koeien achter in het land. Alles is mogelijk. Uiteraard hoort daar ook ludiek vervoer bij, zoals de huifkar of een tandem", licht Arieyne Schoormans toe.

Arrangementenbureau Verrassend UIT is ontstaan op initiatief van de onderneemster en na overleg tussen diverse partijen om Dongen op de toeristische kaart te zetten. "Door uiteenlopende branches in Dongen te mixen tot een belevenis, ontstaat er vanzelf een verrassend dagje UIT", aldus Arieyne Schoormans, die graag verwijst naar haar website www.VerrassendUIT.nl.

Weidegolf bij boerderij Claassen in 's Gravenmoer is een van de arrangementen die Verrassend UIT aanbiedt. Rechts de heer Claassen. Foto's: gemeente Dongen/Jan Stads.

Subsidie
De REAP-subsidie komt voort uit het actieprogramma 2008 dat het Toeristisch en Recreatief Platform (TRAP-form) in Dongen heeft ingediend bij het REAP. Het REAP besloot hiervoor subsidie te verlenen van 25.000,- euro. De gemeente vulde dit met hetzelfde bedrag aan. Een aantal zaken is inmiddels uitgevoerd, zoals het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl en een nieuw logo voor recreatie en toerisme in Dongen, het lanceren van de toeristische website www.verrassend-dongen.nl en van diverse promotiemiddelen, het organiseren van Verrassend Dongen on Tour in mei dit jaar en het opstellen en uitvoeren van een bankenplan. Ook het arrangement Op pad met t Karrewiel kwam voor subsidie in aanmerking.