Gemeente Helmond


Storende fouten in informatiepakket

In de informatiepakketten over het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval zijn een paar storende fouten geslopen.

In het informatiepakket zitten onder andere een bewonersbrief en kalender waarop u kan zien wanneer de afvalzakken bij u in de straat worden ingezameld. In de bewonersbrief staat geen telefoonnummer voor nadere informatie vermeld. Dat is het algemene informatienummer van Helmond heeft Antwoord; 14 0492.
In de ophaalkalender staat dat het plasticaval dit jaar nog vier keer wordt ingezameld, dat moet zijn: drie keer. De weeknummers 42, 46 en 50 kloppen wel.

12 oktober start in Helmond het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Vanaf dan kunt u gratis lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelen- flacons, apart inleveren in een speciale plastic afvalzak. Het afval mag ongewassen
-met dop- in de speciale afvalzak. De plastic zakken worden dit jaar nog drie keer huis-aan-huis gratis opgehaald en wel in de weken 42, 46 en 50. De Inzameling gebeurt op dezelfde dag als het GFT afval in uw wijk wordt opgehaald. Dit geldt ook voor de hoogbouwadressen en voor de Veste in Brandevoort. Zij kunnen de plastic zakken aan de openbare weg aanbieden, dus niet in de containervoorziening of op eigen terrein! Mogelijk dat dit in de toekomst verandert.

Op tijd aan de straat zetten
Het plastic verpakkingsafval mag u alleen aanbieden in de speciale transparante zakken die u van de gemeente heeft ontvangen. Gebruik geen andere zakken want die worden niet meegenomen. Belangrijk is wel dat de volle afvalzak op de inzameldag vóór half acht s morgens aan de straat wordt gezet. Let op, het kunststof wordt wel op dezelfde dag, maar niet op hetzelfde tijdstip ingezameld als de GFT-container!

Meer informatie
In de folder staat uitgebreid wat de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in onze gemeente inhoudt. Meer algemene informatie over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Nederland vindt u op www.plastic-heroes.nl. Voor meer informatie over de inzameling in Helmond kunt u bellen met het algemene informatienummer 14 0492