Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Leiden, 5 oktober 2009

Nieuwbouw activiteitencentrum Zuidwester van start

Gemiva-SVG Groep is vorige week gestart met de bouw van het nieuwe activiteitencentrum Zuidwester aan de Kennedylaan in Leiden. Het pand vervangt het oude activiteitencentrum dat op dezelfde plek stond en onlangs is afgebroken. De oplevering van het nieuwe pand staat gepland in oktober 2010 en heeft straks plaats voor zeventig mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben nu tijdelijk dagbesteding in een gebouw aan de Witte de Withlaan in Voorschoten.

Het nieuwe activiteitencentrum voldoet aan alle moderne eisen. Het gebouw bestaat uit zes groepsruimtes. Er komt een gymzaal en een ruimte waar cliënten fysiotherapie kunnen krijgen. Daarnaast kunnen cliënten ontspannen in de snoezelruimte. In de keuken kunnen cliënten koken en bakken. De meeste groepsruimtes zijn straks voorzien van een tilliftsysteem aan het plafond. Alle groepsruimtes hebben eigen sanitair.

Activiteitencentrum Zuidwester
In activiteitencentrum Zuidwester hebben mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding op een manier die bij hen past. De leeftijd van de cliënten varieert van 15 tot 72 jaar. De activiteiten lopen uiteen van eenvoudige activiteiten, zoals zwemmen, voorlezen en wandelen, tot creatieve activiteiten, zoals schilderen, decoreren of theater. Sommige cliënten zijn arbeidsgericht bezig en zorgen bijvoorbeeld voor de huishouding of doen eenvoudig kantoorwerk. Daarnaast kunnen zij werken met de computer en werken aan zelfredzaamheid.

Gemiva-SVG Groep
Gemiva-SVG Groep ondersteunt in de provincie Zuid-Holland bijna vierduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst. Meer informatie: www.gemiva-svg.nl