ContourGlobal en OPIC tekenen overeenkomst om partner te worden in energieprojecten 05/10/2009 13:08

PR Newswire

NEW YORK, October 5 /PRNewswire/ --
ContourGlobal en Overseas Private Investment Corporation (OPIC) hebben vandaag een overeenkomst aangekondigd die omvat dat beide organisaties partner zullen worden voor energieprojecten in opkomende markten, waaronder trigeneratie- en quadgeneratiefaciliteiten die ertoe bijdragen dat de uitstoot van koolstofdioxide verminderd wordt.

OPIC heeft de financiering en de verzekering tegen politieke risico's al voorzien aan ContourGlobal voor een energiecentrale in Togo van 100 MW die het land helpt bij het te boven komen van een elektriciteitstekort - het grootste energieproject in West-Afrika in 25 jaar.

Volgens de memorandum van overeenstemming, die getekend werd op de halfjaarlijkse zakentop VS-Afrika op de Corporate Council on Africa, zullen "ContourGlobal en OPIC verder bouwen op hun gezamenlijke productieve werk en zullen ze proberen blijven samenwerken om bijkomende ontwikkelingsprojecten op het vlak van energie te ondersteunen in opkomende landen wereldwijd."

OPIC wil een verzekering tegen politieke risico's en de financiering leveren aan ContourGlobal voor trigeneratiecentrales - die de generatie van warmte, energie en gekoeld water combineren - en quadgeneratiecentrales die ook uitstoot van koolstofdioxide vasthouden voor commercieel en industrieel gebruik. Beide types van schone energiecentrales zijn uiterst energie-efficiënt en resulteren in de aanzienlijke reductie van de uitstoot van koolstofdioxide. De laatste van de coöperatieve projecten is een cogeneratiecentrale bij Lagos in Nigeria waarvoor OPIC aan ContourGlobal de verzekering zal leveren.

Joseph C. Brandt, algemeen directeur van ContourGlobal vertelt, "Ons partnerschap met OPIC is een doorslaggevende factor gebleken voor ons succes bij het brengen van innovatieve energieprojecten aan onderbezette gebieden zoals Afrika. We waarderen hun toewijding en professionalisme en zijn zeer tevreden dat we bij het uitbouwen van onze nieuwe projecten in de regio onze samenwerking met hen kunnen uitdiepen."

"Innovatieve en milieuvriendelijke energieprojecten zoals degene die ontwikkeld worden door ContourGlobal zullen doorslaggevend zijn voor de groei van economieën in opkomende markten over de hele wereld," vertelt dr. Lawrence Spinelli, vervangend directeur van OPIC. "We zijn tevreden om het reeds succesvolle partnerschap met ContourGlobal uit te breiden en kijken ernaar uit om een aantal projecten te realiseren die ten goede zullen komen aan ontwikkelingslanden en hun inwoners."

ContourGlobal ontwikkelt en beheert elektrische faciliteiten en faciliteiten met warmte-krachtkoppeling over de gehele wereld voor zowel overheden als multinationale bedrijven. Het bedrijf richt zich op onderbezette markten met een sterke groei, en op innovatieve niches op ontwikkelde markten, zoals hernieuwbare energie en warmte-krachtkoppeling. Het bedrijf bestaat uit elf ondernemingen (reeds gebouwd of reeds bestaand) op vier continenten met een genererende capaciteit van ongeveer 1.000 MW en heeft nieuwe ontwikkelingsactiviteiten in de pijplijn van in totaal 10.000 MW.

Reservoir Capital Group is een particuliere beleggingsonderneming met ongeveer USD 4 miljard in beheer en is de controlerende aandeelhouder van ContourGlobal.

OPIC, opgezet in 1971 als een instelling van de Amerikaanse overheid, helpt Amerikaanse bedrijven in het buitenland investeren. Het bevordert verder economische ontwikkeling in nieuwe en opkomende markten, vult de private sector aan bij het beheren van risico's verbonden met rechtstreekse investeringen in het buitenland en ondersteunt de Amerikaanse buitenlandse politiek. De verzekering tegen politieke risico's en de financiering van OPIC helpen grote en kleine Amerikaanse bedrijven investeren in meer dan 150 opkomende markten en ontwikkelingslanden over de hele wereld.

Meer informatie over ContourGlobal kunt u vinden op
www.contourglobal.com.

Lee Muller van ContourGlobal, +1-212-610-9142






-