Gemeente Aalten


Inspraak concept sportnota

De afgelopen weken hebben onze sportpartners een uitnodiging ontvangen voor bijeenkomsten over de concept-nota sport. De uitgangspunten van de concept sportnota willen wij graag met onze sportpartners bespreken, omdat hun inbreng erg belangrijk voor ons is.

Tijdens de bijeenkomsten willen we verder praten over het huidige sport- en bewegingsbeleid, de intensiveringsmogelijkheden van dit beleid en eventuele knelpunten die ervaren worden. De komende weken zijn er een aantal openbare bijeenkomsten, die wij hier nogmaals onder de aandacht van onze sportpartners willen brengen.

Aanleiding

Na een periode waarin het accent op sportgebied in de gemeente Aalten heeft gelegen op harmonisatie van subsidies, accommodatiebeleid en de huren en tarieven wil Aalten nu haar visie op sport bepalen in een meerjarige sportnota. Om te voorkomen dat ad hoc naar ontwikkelingen gekeken wordt en oplossingen gezocht worden, worden in deze nota voor alle aspecten rond sport het huidige beleid weergegeven en de beleidskaders vastgesteld. Vervolgens worden de ontwikkelingen en intensiveringmogelijkheden op het gebied van sportbeleid weergegeven. Deze sportnota, die eind dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, geeft vorm aan de ambitie en uitdagingen waar Aalten voor wil gaan en voor staat. De nota kent een praktische insteek. We willen het sportbeleid zo vormgeven dat er enerzijds duidelijke kaders zijn en dat er anderzijds toch voldoende maatwerk geleverd kan worden.

Data openbare bijeenkomsten

De openbare bijeenkomsten zijn de volgende:

Datum

Tijd

Bijeenkomst

Plaats

12 Oktober 09

19.00 uur - 20.15 uur

Extern overleg sportnota


- Buurtverenigingen / sociaal cultureel werk

De Pol

12 Oktober 09

20.30 uur - 21.45 uur

Extern overleg sportnota


- Andere sportpartners en de ongeorganiseerde sport

De pol

19 oktober 09

20.00 uur - 21.30 uur

Extern overleg sportnota


- Sportverenigingen (besturen)

De Pol

Oproep ongeorganiseerde sport!

Veel mensen sporten ongeorganiseerd. Ook met deze sporters willen we in gesprek over de concept-sportnota. Ben u een sporter die ongeorganiseerd sport in onze gemeente en heeft u interesse om op 12 oktober om 20.30 uur in de Pol aanwezig te zijn? Neem dan contact op met Bregje Rensen b.rensen@aalten.nl / (0543) 49 32 57.

Oproep sportpartners

In de uitnodiging wordt u verzocht om aan te geven of u aanwezig zult zijn. Heeft u dit nog niet doorgegeven, wilt u dat alsnog doen?

Heeft u geen uitnodiging ontvangen en behoort u wel tot de sportpartners van de gemeente Aalten, neem dan contact op met Bregje Rensen b.rensen@aalten.nl.