Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-10-2009

Schuur brandt uit

TILBURG: In de Bokhamerstraat is zondagavond 4 oktober een schuur afgebrand. Het vuur ontstond omstreeks 22.30 uur. Het ging om een schuur, gelegen achter een woning aan de Bokhamerstraat en geplaatst tegen de gevel van de buren. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. De schuur brandde volledig uit. Vier aanwezige bewoners hadden rook ingeademd. Twee van hen zijn uit voorzorg meegegaan naar het ziekenhuis. Door brandweer en de gemeente Tilburg werd het asbestprotocol opgestart vanwege de samenstelling van de gesprongen dakplaten. De resten belandden door het vuur in de
omliggende tuinen. De gemeente heeft de directe omgeving afgezet. De restanten van de dakplaten zullen door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd.

Fietser (57) loopt zwaar beenletsel op bij ongeval

TILBURG: Een 57-jarige man uit Tilburg raakte maandagmorgen 5 oktober zwaar gewond bij een verkeersongeval. Zijn rechter onderbeen raakte bij het ongeval verbrijzeld.

Het slachtoffer kwam om 17.15 uur op zijn fiets vanuit de richting Willem II straat en reed richting het Koningsplein. Ter hoogte van de ingang van de Emmapassage op het Stadhuisplein kwam hij in aanrijding met een automobiliste. De 20-jarige vrouw kwam vanuit de richting Oude Markt en ging in de richting van de Hendrikhof. De betrokken kwamen met elkaar in aanrijding op de kruising. Ze hadden elkaar niet gezien. Het 57-jarige slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat zijn rechter onderbeen verbrijzeld was.

Politie grijpt in bij familieruzies

TILBURG: Een ruzie tussen vader (52) en zoon(22) liep uit de hand in de Locatellistraat.
De zoon was zondagavond 4 oktober naar de woning van zijn vader gekomen om een ruzie uit te praten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en was in het gezelschap van drie vrienden. Het gesprek liep verkeerd af, waarbij het viertal de woning binnendrong om de man te lijf te gaan. Het lukte de man om zijn belagers naar buiten te werken. Eenmaal buiten aangekomen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht. De ondertussen gearriveerde agenten rekenden de vier geweldplegers. De 52-jarige man deed aangifte van huisvredebreuk, vernieling en
mishandeling. De vier verdachten zijn in het politiebureau in
voorlopige hechtenis gesteld. Ze zijn afkomstig uit Loon op Zand en zijn respectievelijk 17, 22, 38 en 45 jaar oud.

UDENHOUT: Ook in Udenhout raakten familieleden slaags met elkaar. Dat gebeurde zondagavond 4 oktober tijdens het vieren van een
verjaardagsfeest. Het feest werd gehouden in een horecagelegenheid aan de Kreitemolenstraat. Nadat de alcohol rijkelijk had gevloeid liepen de spanningen op. Er ontstond ruzie waarbij diverse familieleden met elkaar op de vuist gingen en het feest door de horeca-exploitant beëindigd werd. De politie moest er aan te pas komen om de gemoederen te bedaren. De diverse betrokkenen overwegen nog of zijn wel of geen aangifte gaan doen tegen elkaar. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Halt verwijzing na diefstal golfballen

TILBURG: Zondagmiddag 4 oktober werd de politie geroepen naar de golfbaan in de Reeshof. Volgens het aanwezige personeel heeft de golfbaan al geruime tijd last van jeugd die vernielingen pleegt en golfballen steelt. Ook de vlaggetjes ter aanduiding van de holes zijn een gewild doelwit. Zondagmiddag was het opnieuw raak en zag het personeel dat een groep jeugd golfballen aan het rapen was. Slechts één van de jeugdigen kon in zijn kraag worden gegrepen. De rest zag kans om te ontkomen. De 15-jarige Tilburgse jongen krijgt, met instemming van zijn moeder, een verwijzing naar Bureau Halt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-10-2009 13:08 | © Regio Midden en West Brabant |