Proef de herfst met Grolsch

05/10/2009 14:45

Koninklijke Grolsch NV

Proef de herfst met Grolsch

Grolsch Premium Herfstbok weer verkrijgbaar

Lang verwacht, nu gekomen. Vanaf maandag 5 oktober is HET er weer: Grolsch Premium Herfstbok. Grolsch Herfstbok is een traditioneel karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak.

Als marktleider in het Herfstboksegment zet Grolsch dit jaar wederom de toon. Dit jaar spelen we in op de culinaire trend. Herfstbok biedt namelijk volop mogelijkheden in de keuken. Slow food en smaakvolle gerechten in warme herfstkleuren. Grolsch zet consumenten in de najaarszon door 300 culinaire arrangementen weg te geven en gratis receptenboekjes vol met bierige recepten.

Het echte najaarsgevoel

Een perfecte herfstdag: gure najaarsstormen, bedauwde bossen die langzaam van rood naar geel kleuren, een boswandeling en afsluiten met een heerlijk glas Herfstbok. Maar Grolsch Herfstbok is niet alleen om te drinken. Het leent zich ook uitstekend om mee te koken. Het echte herfstgevoel uit een langzaam pruttelende pan met Grolsch Premium Herfstbok. Grolsch daagt consumenten uit om dit jaar alles uit haar Herfstbok bier te halen en op een creatieve wijze te koken met bier, geholpen door de chefkoks van de Sandton Hotelgroep. In de maand november ontvangen consumenten bij een 6-pack Herfstbok een gratis receptenboekje met authentieke 3-gangen recepten bereidt met Grolsch Herfstbok. Daarnaast maken consumenten kans op één van de 300 culinaire arrangementen bij één van de Sandton Hotels.

Koken met bier

Bier is van oorsprong een volksdrank. In de 17de eeuw waren er in Nederland veel bierbrouwers. Men dronk geen water en iedereen dronk bier. Ook in de keuken was bier heel gewoon. Langzaam zijn we deze traditie verloren. Jammer, want bier leent zich uitstekend om mee te koken. Zeker Grolsch Herfstbok met haar warme, zoete en kruidige smaak. De zuren in het bier maken net als bij wijn de vezels van vlees lekker mals. De alcohol in het bier verdampt tijdens het koken, daar gaat het dus niet om. Het is de smaak van het bier dat gerechten een uitzonderlijke aroma meegeeft.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.grolsch.nl