Watersportverbond - KNWV

NK Kiteboard prooi voor Kevin en Jalou Langeree

maandag 5 oktober 2009

Dit weekeinde vond het Renault Eco2 NK Kiteboard 2009 plaats. Kevin Langeree veroverde de Nederlandse titel bij de mannen, Jalou Langeree deed dat bij de vrouwen.

Kevin en Jalou Langeree - foto Sebastiaan Hogenboom De opkomst was dit jaar zeer goed. Zowel qua deelnemers, toeschouwers als media-aandacht werd een record gevestigd. Zowel Watersportverbond.tv, RTL als NOS Studio Sport waren in Scheveningen aanwezig. (Alle foto's van
Sebastiaan Hogenboom).

De omstandigheden waren dan ook heel erg goed â voor sommige
deelnemers was de zeegang en de wind zelfs te sterk. Het resultaat na een weekend lang competitie met vreselijk veel wind mag er dan ook zijn.

Langeree
Kevin Langeree bleek zaterdag al de beste met keiharde wind, en ook zondag zette hij zijn beste beentje voor op het Renault Eco2 NK kiteboard 2009. Tweede werd Youri Zoon, die in zijn heat tegen Kevin nog een snoeiharde kiteloop dubbele Handlepass probeerde, en Langeree dus goed partij gaf.

2 en 3 van de wereld
Zoals de speaker op het strand al zei: Youri is de 'next level generation!'. Langeree en Zoon zijn momenteel ook de nummers twee en drie ter wereld, waardoor er een topfinale opgevoerd werd. Met een verdiende derde plek completeerde coming man Bas Koole net voor routenier Rolf van der Vlught het erepodium.

Vrouwen
Bij de vrouwen was het Jalou Langeree, die met haar handlepasses de baas bleef boven Esther Oud. Esther is uiteindelijk tweede geworden, Judith Roetman vocht zich naar een nette derde plaats.

Item van NOS Studio Sport inclusief beelden aangeleverd door
Watersportverbond.tv.