Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na inrijden op agent

Kesteren, 05-10-2009 o De politie hield in de nacht van zondag op maandag een 23-jarige inwoner van Kesteren aan na het plegen van een reeks strafbare feiten, waaronder het inrijden op een politieagent. Die kon nog net op tijd wegspringen en bleef daardoor ongedeerd.

Surveillerende agenten zagen rond 01.40 uur op de N320 een auto met hoge snelheid vanuit de richting Lienden komen. Het rijgedrag viel de agenten zodanig op dat zij de bestuurder een stopteken gaven. De bestuurder negeerde dit echter en reed door, waarbij hij zelfs zijn snelheid verhoogde. Ter hoogte van de Kerkstraat doofde de man ook nog eens de autoverlichting, om onverlicht en met hoge snelheid zijn weg door de bebouwde kom van Kesteren te vervolgen.

Klem gezet
Op een gegeven moment reed de verdachte de Van der Zandstraat in, die is doodlopend. De agenten zetten aan het eind van die straat hun dienstvoertuig schuin met de bedoeling de auto klem te zetten. Een van de agenten stapte uit en liep richting de bestuurder. Ineens hoorden ze dat die gas gaf en recht op de agent afreed. Die wist maar net bijtijds weg te springen. De auto raakte de dienstauto en liep daarbij enige schade op. De bestuurder ging er wederom zonder licht en hard rijdend vandoor.

Zoekactie
In de omgeving ging de politie op zoek naar de betreffende auto en bestuuder. Agenten bezochten het adres van de tenaamgestelde van het kenteken. Daar bleek een verdachte aanwezig die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man, een 23-jarige inwoner van Kesteren, ontkende achter het stuur gezeten te hebben, maar de agenten herkenden hem weldegelijk als zijnde de bestuurder. De 23-jarige blies een "F" tijdens de blaastest, doorgaans een indicatie van aanzienlijk alcoholgebruik. Dit bleek ook zo te zijn, met een uitslag van 760 ug/l op de ademanalyse. De Kestenaar blijkt overigens niet in het bezit van een rijbewijs, in verband met ontzegging rijbevoegdheid.

Onderzoek gaat verder
De verdachte is ingesloten voor nader verhoor. De man is inmiddels in verzekering gesteld.
De politie doet verder onderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2009 14:28 | © Regio Gelderland-Zuid |