Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk start campagne Veiligheid Kleine Bedrijven

5 oktober 2009 | nieuwsbericht | Veilig ondernemen

Staatssecretaris Heemskerk heeft op 5 oktober 2009 tijdens een werkbezoek aan Overvecht (Utrecht) het startsignaal gegeven voor de nationale campagne Veiligheid Kleinere Bedrijven. De campagne is erop gericht zoveel mogelijk bedrijven te wijzen op de mogelijkheden om de veiligheid te vergroten via de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB).

"Kleine bedrijven hebben meestal onvoldoende kennis over de veiligheidsrisico's en de verschillende maatregelen die ze kunnen nemen tegen criminaliteit. Het is daarom van belang dat ondernemers weten hoe ze de veiligheid kunnen verbeteren en dat het ministerie van Economische Zaken bedrijven hierbij ondersteunt," aldus Heemskerk. "Want uiteindelijk is iedere overval of diefstal één te veel. Het leidt niet alleen tot financiële maar ook tot psychische schade."

Beveiligingsscan

Vanaf 1 september 2009 kunnen ondernemers gebruik maken van de beveiligingsscan. Met deze scan krijgen kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers - FTE's) onafhankelijk advies op maat, toegespitst op hun branche en zaak. Via de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven kan de ondernemer de helft van de kosten (tot 10.000 euro) voor het veiliger maken van zijn zaak vergoed krijgen.

De beveiligingsscan wordt verricht door een onafhankelijke beveiligingsadviseur. Hij licht de onderneming door op zwakke punten in je organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen. Zoals procedures voor personeel of het gebruik van camera's.

Verwante informatie


* Veilig ondernemen