Gemeente 's-Hertogenbosch

05-10-2009
Vertrouwensteam 's-hertogenbosch ondersteunt ondernemers

Ondernemers die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met teruglopende omzetten of andere knelpunten kunnen per direct terecht bij het vertrouwensteam 's-Hertogenbosch. Een team van ervaren (oud) ondernemers helpt collega ondernemers op vrijwillige basis met het vinden van oplossingen.

Natuurlijk spreekt een ondernemer met de accountant, bank, leveranciers en bestaande klanten. Maar vaak is het verstandig om ook eens te klankborden met een ervaren ondernemer. Iemand die in het verleden al één of meerdere keren te maken heeft gehad met vergelijkbare omstandigheden en beschikt over een groot netwerk. Iemand die met een frisse blik naar de situatie kijkt en een onafhankelijk advies kan geven over welke maatregelen raadzaam zijn.

Door de wol geverfde experts
De behoefte aan een dergelijk vertrouwenspersoon is nu erg actueel. Vandaar dat Hans Cox, voorzitter van de Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging, samen met het Mobiliteitscentum Noordoost-Brabant, gemeente `s-Hertogenbosch, Kamer van Koophandel, Syntens en BIM het initiatief genomen heeft een vertrouwensteam op te richten met daarin zes ervaren (oud)ondernemers. Door de wol geverfde experts die luisteren, een spiegel voorhouden en die samen met de ondernemer zaken op een rijtje zet:
Pieter Bak (oud directie voorzitter Würth), John E. Banner (advocaat, conflictbemiddelaar), Hans Dona (oud adviseur Boer en Croon en oud wethouder Den Bosch), Arend Fernhout (accountant), Dick Kremers (directeur Deka Participaties) en Jos Reijers (directeur (DGA) LiRe holding bv).

Bossche economie hoge prioriteit
Ondersteuning van de Bossche economie is van wezenlijk belang. Vandaar ook dat wethouder Geert Snijders van Sociale Zaken direct zijn medewerking heeft toegezegd aan het oprichten van het vertrouwensteam. Ditzelfde geldt voor het UWV WERKbedrijf. De vertrouwensleden zijn rechtstreeks te benaderen of via het algemene telefoonnummer van het Mobiliteitscentrum Noordoost-Brabant
073 - 751 4472. Meer informatie over de vertrouwensteam leden is te vinden op www.vertrouwensteamdenbosch.nl