Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 5 oktober

Alkmaar, 05-10-2009 o 15.00 uur

Overval op snackbar blijkt baldadigheid

Obdam, vrijdag 2 oktober

Geen overval, maar baldadigheid van een groep jongeren bleek vrijdagavond de reden te zijn geweest dat de politie bij een snackbar aan de Dorpsstraat in Obdam werd geroepen. Aanvankelijk leek het er op dat twee jongens, die deel uitmaakten van een groep jongeren, het op de inhoud van de kassa hadden gemunt. Een van de verdachten, een 16-jarige Obdammer, werd aangehouden en zelfs in verzekering gesteld.

Achteraf bleek het te gaan om een groep hangjongeren die erop uit waren de eigenaren een beetje te sarren. Dit deden zij door met hun vingers aan de kassa te zitten en achter de toonbank te komen om gebruik te maken van een toilet.

De aangehouden verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Onderzoek naar mogelijk onzedelijk voorstel
Zuid-Scharwoude, maandag 5 oktober 2009.
Naar aanleiding van een melding van kleine kinderen op dinsdagmiddag 29 september 2009 is de politie begonnen met een onderzoek naar een mogelijk zedenmisdrijf.

Die middag rond 17.00 uur zou een onbekend gebleven blanke jongeman met blond haar enkele kinderen op een speelweide aan de Oosterstraat enkele euros hebben gegeven en gevraagd hebben hun broek uit te trekken of met hem de bosjes in te gaan.

De kinderen gingen hier niet op in maar renden weg en tot fysieke handelingen is het gelukkig niet gekomen. De man is vertrokken met een lichtgroen klein model auto. De kinderen gaven het volgende signalement van de verdachte man: een aardige blanke man met blond sluik haar. Hij had een spleetje tussen zijn tanden en praatte een beetje raar. Hij droeg een donkerblauwe jas en een zwarte tas met witte letters.

Ouders en de schoolleiding maken zich zorgen en waarschuwen hun kinderen om niet op voorstellen van vreemde mannen in te gaan. Bij de politie zijn sindsdien geen andere meldingen op dit gebied binnen gekomen. De wijkagent en de afdeling zedenzaken zijn begonnen met een onderzoek maar dit heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Bij meldingen reageert de politie alert. Heeft u tips in deze bel dan met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844.

Heler gestolen fiets aangehouden
Den Helder, zondag 4 oktober 2009.
Rond 16.00 uur werd op de Koningstraat een 17-jarige man uit Den Helder aangehouden. Agenten hadden op de beveiligingscameras gezien dat de man een fiets aan diverse voorbijgangers showde. Kennelijk wilde hij de fiets op straat verkopen. Onderzoek wees uit dat de fiets enkele weken geleden is gestolen in Den Helder. De verdachte verklaarde dat hij de fiets voor 40 euro van een onbekende had gekocht terwijl het karretje veel meer waard was. Hij zou niet de bedoeling hebben gehad om de fiets door te verkopen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens heling. De fiets gaat terug naar de aangever.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Heerhugowaard, zondag 4 oktober 2009.
Rond 19.00 uur werd op de Oosttangent een 53-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 735 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest meteen zijn rijbewijs in leveren.

Rijverbod opgelegd

Den Helder, zondag 4 oktober 2009.

In de avond werd op de Badhuisstraat een 63-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau blies hij 330 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Rijverbod opgelegd (2)

Schagen, zondag 4 oktober 2009.

In de avond werd op de Hofstraat een 27-jarige automobilist uit Warmenhuizen gecontroleerd op drankgebruik. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau blies hij 430 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Burenruzie loopt uit de hand

Den Helder, maandag 5 oktober 2009.

Gisteravond rond 22.40 uur is een 43-jarige man uit Den Helder met geweld de woning van zijn buren binnen gedrongen aan de Kruiszwin. Ze hebben al jaren ruzie, voornamelijk over geluidsoverlast. De boze buurman werd tegengehouden en de tussendeur naar de woonkamer werd dichtgehouden. Hierna schopte hij de ruit in die deur stuk. Na wat geschreeuw wisten andere buren hem het huis uit te werken waarna hij door de politie werd aangehouden. Hij werd voor de nacht ingesloten in een politiecel en vandaag verhoord. Na zijn verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal op zak wegens vernieling en huisvredebreuk. Hij had spijt van zijn uitbarsting en is bereid de schade te vergoeden.

Drankrijdster

Sint Maartensvlotbrug, zondag 4 oktober 2009.

Vlak voor middernacht werd een 21-jarige automobiliste uit Schagerbrug tijdens een routinecontrole staande gehouden op de Gerrit van der Sluijsstraat. Ze bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar blies ze als beginnend bestuurster 445 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en ze kreeg een proces-verbaal.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Heiloo, maandag 5 oktober 2009.

Vannacht rond 01.00 uur werd op de Dors een 29-jarige automobilist uit Alkmaar gecontroleerd. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau vopor een ademanalyse. Hij blies als beginnend bestuurder 370 ug/ (tot 90 toegestaan) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg tevens een proces-verbaal.

Hoge score drankrijder

Schagen, maandag 5 oktober 2009.

Vannacht rond 02.15 uur werd op de Kanaalweg een 25-jarige automobilist uit Callantsoog gecontroleerd op drankgebruik.

Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder ruim tien maal de toegestane hoeveelheid: 935 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico al met 50%. In dit geval waren het veel meer dan een paar glazen.

Verkeerscontrole

Bergen/Schoorl, zondag 4 oktober 2009.

Overdag hielden vier agenten een verkeerscontrole op de Landweg de Bergen en later op de Hondsbosscheweg te Schoorl. Hierbij werden 15 bekeuringen gegevens wegens te snel rijden. Binnen de bebouwde kom was de hoogst gemeten snelheid 83 km/u (50 toegestaan) en buiten de bebouwde kom 111 km/u (80 toegestaan). Eén automobilist had nog een boete openstaan van ruim elfhonderd euro en tikte deze meeteen af.

Twee automobilisten licht gewond na aanrijding

Medemblik, maandag 5 oktober 2009.

Rond 07.00 uur vond er een aanrijding tussen twee personenautos plaats op de kruising Markerwaardweg-Droge Wijmersweg.

Een 32-jarige automobilist uit Medemblik reed over de Wijmersweg en wilde bij de kruising rechtsaf slaan in de richting van Medemlik. Daarbij zag hij een 38-jarige automobilist uit Wervershoof, die voor hem van links kwam maar voorrang had, over het hoofd.

Door de botsing liepen beide bestuurders ondermeer pijn aan hun nek op. Ze werden voor controle per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Na behandeling werden ze uit het ziekenhuis ontslagen. De bij de aanrijding betrokken autos liepen flinke schade op.

Man gewond na poging diefstal (tevens homepagebericht)

Heiloo, maandag 5 oktober 2009.

Vanmiddag rond 12.45 uur vond er op het erf van een woning de Groeneweg een soort poging tot diefstal plaats waarbij de 77-jarige bewoner gewond raakte.

De man, die bloemen vanuit een stalletje bij huis verkoopt, liep naar een 31-jarige man uit Heiloo die zich op zijn erf bevond. Hij kende de man omdat deze mogelijk al eens eerder geld uit zijn stalletje heeft gestolen.

Er ontstond een discussie met een worsteling en de 77-jarige bewoner kwam hierbij ten val. De verdachte maakte zich uit de voeten. Een neef van het slachtoffer kwam toevallig aanlopen en hoorde van zijn oom wat er gebeurd was. Hij ging achter de verdachte aan en gaf zijn positie telefonisch door aan de politiemeldkamer. Agenten konden vervolgens de verdachte aanhouden op de Hogeweg. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft mogelijk zijn heup gebroken. Er was nog geen geld buit gemaakt.