Nederlandse Orde van Advocaten

Nieuws

Van Doorne wint Sonja Boekmanprijs 2009

Op 25 september jl. reikte Agnes Jongerius tijdens het Jaarcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten de Sonja Boekmanprijs 2009 uit aan Eva Schutte, diversiteitspartner van Van Doorne. Van Doorne won de prijs vanwege het meest effectieve diversiteitsbeleid.
Van Doorne is een kantoor met van oudsher een pluriforme cultuur dat diversiteit in al haar gedaantes entameert en al jaren bewust een oprecht diversiteitsbeleid voert, een kantoor dat eigenlijk al heel ver is maar toch eind 2008 geconstateerd heeft dat dat nog onvoldoende is en nog meer resultaten wenst van haar diversiteitsbeleid. Met de benoeming van een diversiteitspartner en het starten van awareness trainingen moet dit worden bereikt.

Het bewezen diversiteitsbeleid van Van Doorne en de verankering van dat beleid in de organisatie heeft voor de jury de doorslag gegeven. Bij Van Doorne was vijf jaar geleden het aandeel vrouwen in de top al hoger dan het gemiddelde in de advocatuur. Dit aandeel is sindsdien alleen maar toegenomen. Thans bedraagt het aandeel vrouwen in de top van Van Doorne 27%. Van Doorne wil deze cijfers nog verbeteren. De focus van het beleid ligt daarom op de doorstroom en het beperken van de uitstroom van vrouwen in de subtop (54%), waar de twijfel en de uitstroom van vrouwen het grootst zijn. Hiertoe wordt onder meer een trainingsprogramma gestart om werkende ouders (en met name werkende moeders) te leren om gezin en werk in de juiste balans te combineren; ook terugkeer na zwangerschap wordt intensief begeleid. Bij de instroom gaat de aandacht tevens uit naar multi-culturele fee-earners. Hiermee en met de bijzondere aandacht voor het behoud van de subtop, is Van Doorne een stap verder op weg naar een gezonde mix van diverse mensen binnen één kantoor.

Meer informatie, en de tekst van het juryrapport vindt u op de website van OSR Juridische opleidingen.

---