Gemeente Wunseradiel


Politie en brandweer op één plek!

Brandweer

Na het onthullen van de eerste steen op 30 maart jl. is het zover! Op vrijdag 16 oktober a.s. wordt het nieuwe gebouw van de politie en de brandweer in Bolsward geopend. Het startsein voor samenwerking door twee organisaties op één plek. Organisaties die midden in de samenleving staan. Altijd al willen weten hoe zij werken? Tijdens het Open Huis op zaterdag 17 oktober a.s. bent u van harte welkom om kennis te maken met het nieuwe gebouw, de politie en de brandweer.

In maart van dit jaar onthulden mevrouw Berndsen-Jansen, Korpschef van de politie Fryslân en burgemeester Vroegindeweij de `eerste steen' van het nieuwe politiebureau annex brandweerkazerne aan de Hichtumerweg in Bolsward. Een gebouw dat goed bereikbaar is, een mooi gebouw op een mooie plek. Het teambureau voor team Iselmarkust politie Fryslân, de brandweerkazerne van de brandweer Bolsward, het bureau van de gemeentelijke brandweerkorpsen van Bolsward, Littenseradiel en Wûnseradiel. Nu, ruim een halfjaar later, wordt het bureau op een passende wijze geopend. Commissaris van de Koningin dhr. J.A. Jorritsma geeft vrijdag 16 oktober a.s. het startsein voor de samenwerking op deze nieuwe locatie!

De twee organisaties waken voor ieders veiligheid en vrijwel iedereen krijgt er wel eens een keer mee te maken. Daarom bent u van harte welkom tijdens het Open Huis om op een leuke manier kennis te maken met het nieuwe gebouw, de politie en de brandweer. Ook kinderen zijn van harte welkom en kunnen zelfs uitgeroepen worden tot dé super speurneus of dé super fikkieblusser! Vrij rondkijken in het gebouw mag maar er zijn ook tal van activiteiten, zoals een ongevallen-analyse, een waterspel, een hulpverleningsdemonstratie en een springkussen! Iedereen is van harte welkom op zaterdag 17 oktober a.s. tussen 13.00 en 16.30 uur aan de Hichtumerweg 17-19.