Gemeente Dongen

Kunststof inzameling verloopt succesvol in Dongen

Publicatiedatum: 5-10-2009

In de gemeente Dongen is het sinds een week mogelijk om kunststofafval apart in te zamelen. Na één week kunststof inzamelen werden op vrijdag 2 oktober voor het eerst de containers voor kunststofinzameling geleegd. In totaal is er 220 kilo kunststof opgehaald in gemeente Dongen. Dit houdt in dat er per container ruim 31 kilo is opgehaald en dat is een mooi resultaat voor de eerste week! Een volle container bevat ongeveer 75 kilo kunststof afval.

Meer containers
Verspreid over de verschillende locaties staan zeven containers. Deze week worden de resterende zeven containers geplaatst. Het legen van de containers gebeurd vooralsnog alleen op de vrijdag. Mocht blijken dat deze frequentie te laag is dan zal er een tweede ronde plaatsvinden.

Plastic zakken
In verband met de aanvang van de campagne kunststofinzameling werden huis-aan-huis plastic zakken verspreid. Dit was een eenmalige actie om de inzameling van kunststofafval onder de aandacht te brengen van alle inwoners van de gemeente Dongen. In het vervolg kunt u uw kunststof afval in iedere willekeurige plastic zak inleveren. Dus ook in de bekende KOMO-zak.

Wethouder Ad Stoop bij de ingebruikname van de oranje containers

Meer informatie
In de week van 1 oktober heeft u een flyer en brief met meer informatie over de kunststofinzameling in Dongen ontvangen. Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Nederland vindt u op www.plastic-heroes.nl. Laten we samen het verpakkingsafval zoveel mogelijk gescheiden inzamelen en werken aan een beter milieu!