Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

1-10-2009


2B Interactive implementeert nieuw studentinformatiesysteem bij de VU

Deze zomer is een Europese aanbesteding vanuit de Vrije Universiteit voor de implementatie van SAP/SLcM succesvol afgerond. Uit deze aanbesteding kwam 2B Interactive uit Eindhoven als beste naar voren.

In 2008 heeft de Vrije Universiteit Amsterdam gekozen voor het SAP-systeem SLcM (Student Lifecycle Management) als een nieuw studentinformatiesysteem. Dit systeem zal alle onderwijsprocessen binnen faculteiten en binnen de dienst Studentenzaken gaan ondersteunen. Het systeem vervangt tal van afzonderlijke applicaties (zoals het huidige ISIS) en wordt gekoppeld aan andere belangrijke applicaties, waaronder Blackboard en het roosterprogramma Syllabus+. Het is een modern informatiesysteem dat via nieuw te ontwikkelen portals aan studenten en medewerkers adequate ondersteuning biedt. Eind 2010 dient de kernfunctionaliteit van dit nieuwe systeem live te gaan en eind 2011 een volledige ingebruikname.

"Door deze opdracht versterkt 2B Interactive haar positie binnen het onderwijs niet alleen in Nederland maar ook buitenlandse universiteiten tonen hun interesse" aldus Peter Slaats, Algemeen Directeur 2B Interactive Group. "Naast klanten als de Universiteit Maastricht en de Universiteit Leuven in België, leverden wij ook de kennis voor KAUST (King Abdullah University ) in Saoedi Arabië. " Wij zien een succesvolle implementatie dan ook vol vertrouwen tegemoet; we waren al zeer positief verrast over de gedegen voorbereiding van de VU, zoals bleek tijdens de gezamenlijke kick- off en een bevestiging is van de zo belangrijke `klik' tussen de twee organisaties".

"Voor de Vrije Universiteit is een modern studentinformatiesysteem cruciaal. Met de keuze van SAP/SLcM beschikken we over een systeem waarin onze





onderwijsprocessen op een goede manier kunnen worden geautomatiseerd. Gezien hun ervaring zijn wij buitengewoon gelukkig met de komst van 2B Interactive om ons bij de implementatie terzijde te staan", aldus Anne Kaldewaij die vanuit de VU als programmamanager in de komende jaren de invoering van SAP/SLcM begeleidt.