Ingezonden persbericht


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD Rotterdam: hardwerkende Rotterdammer betaalt linkse hobby's

ROTTERDAM, 5 oktober 2009: De Rotterdamse VVD heeft zich verbaasd over de keuzes die het college van B&W maakt in de begroting voor 2010. Volgens de liberalen neemt het stadsbestuur haar verantwoordelijkheid niet, maar schuift zij deze af naar de inwoners van de stad: de hardwerkende Rotterdammers betalen de rekening van de plannen zoals die worden voorgesteld. Verhoging van de parkeertarieven en de afvalstoffenheffing, herinvoering van de logiebelasting, het plunderen van het IFR, : volgens de VVD allemaal aangewend om de linkse hobby's van het college te kunnen betalen.

Fractievoorzitter Jerry van der Waarde: "De VVD heeft haar hielen nog niet gelicht uit het college, of tarieven worden verhoogd, het automobilistje-pesten wordt hervat, belastingen worden weer ingevoerd. De rekening van de economische crisis en het bekostigen van de linkse hobby's wordt bij de hardwerkende Rotterdammer neergelegd. De VVD is tegen het extra belasten van de burger: laat het college eerst maar eens in de eigen organisatie gaan snijden. En toon maar eens aan hoe, en in hoeverre het uitvoeren van linkse hobby's bijdraagt aan een sterker Rotterdam!"

De Rotterdamse VVD-fractie presenteerde bij de behandeling van de Kaderbrief afgelopen voorjaar een eigen, alternatieve Kaderbrief waarin géén greep werd gedaan uit het IFR en waarbij duurzame investeringen in de economie en de stad werden voorgesteld, zonder lastenverzwaringen voor inwoners.

Van der Waarde: "Het is bijzonder jammer voor de Rotterdammers dat het college onze aanbevelingen niet heeft overgenomen. De hardwerkende burger wordt nu extra hard getroffen in z'n portemonnee. Het IFR, de spaarpot van de Rotterdammers, is bedoeld voor investeringen in de toekomst en niet voor overbodige sociale programma's waarin het geld voorgoed wegloopt. Bij de behandeling van de begroting zal de VVD ombuigingen voorstellen die iedereen ten goede komt, en niet naar het sociale programma van dit college, met onduidelijke subsidieprojecten aan allerlei instellingen."



Ingezonden persbericht