Gemeente Maassluis

Parkrand/MFA West feestelijk geopend

Vrijdagmiddag 2 oktober werd de officiële opening van nieuwbouwproject Parkrand/MFA West gevierd. Vanuit het hart van de Burgemeesterswijk lieten leerlingen, ouders, bewoners, huurders van de MFA, ontwikkelaars en relaties gezamenlijk 500 ballonnen op. Zij symboliseerden hiermee de bijzondere combinatie van wonen en voorzieningen (voor opgroeiende kinderen) in één gebouw. Wethouder Joop Luijendijk van de gemeente Maassluis was graag bereid het startschot te lossen.

In de avond waren alle overige belangstellenden welkom tijdens een open huis.

Parkrand/MFA West is gelegen langs het Vrijheidspark aan de Dr. Jan Schoutenlaan. In opdracht van Maasdelta Groep ontwierp Topos Architecten een dynamisch gebouw met een opvallende halfronde vorm. De verschillende hoogten en rijk gedetailleerde gevel zorgen voor een levendige uitstraling. Parkrand bestaat uit 106 huurappartementen en een multifunctionele accommodatie (MFA West).

De MFA West biedt ruimte aan: openbare basisschool De Westhoek met 16 groepen, een peuterspeelzaal, kinderdagverblijfgroep en buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Maassluis, een nevenvestiging van het Centrum voor Jeugd en Gezin waarin onder andere GGD en Careyn deelnemen en een wijkservicepunt van de gemeente Maassluis. Daarnaast huurt stichting Pameijer twee appartementen van Maasdelta. Deze worden ingericht als logeerhuis voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Alle voorzieningen zijn gericht op opgroeiende kinderen en het vergroten van hun ontwikkelingskansen.

Nu de bouw van Parkrand is afgerond en de meeste huurders hun intrek genomen hebben, vinden er de komende maanden nog enkele werkzaamheden plaats. Het openbaar gebied rondom Parkrand wordt gereed gemaakt en het resterende deel van het schoolplein wordt aangelegd. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind 2009.