&Samhoud is beste werkgever voor werkende ouders 2009

05/10/2009 16:44

&Samhoud Nederland B.V.

Adviesbureau ? is volgens het magazine LOF de beste werkgever voor werkende ouders. Tijdens het inspiratie-event 'Lof voor Diversity' de Loflist Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2009, heeft minister Rouvoet de beste werkgevers bekend gemaakt. ? is, samen met de andere best scorende organisaties in het zonnetje gezet. ? wordt geprezen om het integraal doorvoeren van de synergie tussen Plezier & Prestatie en de vernieuwende initiatieven die er worden genomen voor werkende ouders.

? heeft in 2009 een nieuwe website gelanceerd; ikwilmijnpartnerzien.nl. Op deze website kunnen de partners van werknemers een dag inboeken met hun partner via ?. De collega's maken dit dan gezamenlijk mogelijk.

Ontspanning op de werkvloer zelf is bij ? ook mogelijk. De werknemers kunnen gebruik maken van het wellnesscentre, waarin men gebruik kan maken van een floatingtank, een massagebed of -stoel of een wellness specialist, waarbij men van een heerlijke massage of een schoonheidsbehandeling kan genieten. Het wellness aanbod is onlangs uitgebreid met de mogelijkheid om deel te nemen aan yogalessen, welke 2 keer per week gegeven worden.

Ook is er sinds kort een haal en breng service. Met onze vaste pool met studenten organiseren we dat de kinderen van ? van de crèche of school worden gehaald als de ouder dit niet kan doen vanwege bijvoorbeeld een afspraak bij een klant. Dit initiatief is geïnitieerd door ? People. ? People maakt zich sterk voor vrouwelijk leiderschap, beschikt over een bijzonder netwerk en speelt bij verschillende topbedrijven een rol in de werving & selectie van vrouwelijk talent. Na de pilot is de intentie om speciaal voor dit initiatief een oppas in dienst te nemen.

? heeft dit jaar ook de moderne manprijs gewonnen o.a. het initiatief om mannelijke werknemers twee maanden betaald vaderschapsverlof te geven na de geboorte van elk kind. De jury noemde ? een maatschappelijk fenomeen op het gebied van 'work-life balance'.

Over ?

Adviesbureau ? bestaat dit jaar 20 jaar. Op het gebied van consultancy legt het bureau zich voornamelijk toe op visie- en strategietrajecten met als basisfilosofie de van Harvard Business School afkomstige Value Profit Chain. Deze mensgerichte aanpak gaat er van uit dat tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten, die op hun buurt leiden tot duurzame financiële waarde. ? werkt voornamelijk voor organisaties in de financiële dienstverlening, overheidsorganisaties en professional service firms en is momenteel actief in Nederland, Spanje en Duitsland. Ook heeft ? in de maatschappij een aantal grote initiatieven genomen op het gebied van verbinden en inspireren met Visie 21 en IntoConnection.

In 2008 en 2009 eindigde ? als absolute winnaar op de lijst van bedrijven die zich Great Place to Work mogen noemen.





http://www.samhoud.com