Ingezonden persbericht


'Het ontwerp geeft de huizen een heel eigen identiteit'

Bouw woningen aan Roockershuys in Tuitjenhorn bereikt hoogste punt

De bouw van vijf karakteristieke koopwoningen aan de Roockershuys in Tuitjenhorn heeft maandag 5 oktober het hoogste punt bereikt. Een mijlpaal die samen met de toekomstige bewoners zal worden gevierd op donderdag 29 oktober. De toekomstige bewoners kunnen dan even een kijkje nemen in hun woning. De huizen die aan de Roockershuys verrijzen, worden aangeboden via de Koopzekerconstructie, die zorgt voor lage hypotheeklasten en een gering financieel risico. Het project, dat opvalt door een bijzonder ontwerp, wordt gerealiseerd door Bouwcompagnie project b.v., de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie.

De woningen zijn ontworpen door Van den Brink en Tupker Architecten uit Amsterdam. 'Opvallend aan de woningen is het dak, dat doorloopt tot aan de eerste verdieping. Alleen de begane grond is dus gemetseld,' vertelt architect Albert van den Brink, die de stijl van de huizen omschrijft als 'een vleugje jaren dertig , met moderne tendensen'.

Rood-bruin metselwerk en zinken goten
De woningen vallen verder op door het rood-bruine metselwerk en details, zoals met zink afgewerkte goten. 'Het gaat om een vrij ingetogen project, zeker als je kijkt naar de gebouwen in de omgeving,' aldus Van den Brink. 'Door de materiaalkeuze en de verticaal aangebrachte dakpannen, heeft het plan echter een heel eigen identiteit gekregen. In de volksmond worden de vijfwoningen in hun totaliteit niet voor niets omschreven als 'het huis met de rode hoed'.'

Eigentijdse architectuur, kwaliteit en duurzaamheid Bij de bouw van de huizen is, naast een eigentijdse architectuur, gekozen voor hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Zo wordt gebouwd aan de toekomst van de dorpen, oftewel: de 'Nieuwe Wortels van Noord-Holland'. Aannemer van het project is VBK Noord-West BV. De huizen krijgen een ruime tuingerichte woonkamer en aan de voorzijde een keuken met een erkerraam. Op de verdieping zijn twee slaapkamers en de badkamer te vinden. De zolder is via een vaste trap te bereiken en alle huizen beschikken over een berging. De bouwwerkzaamheden verlopen geheel volgens plan. Het is de verwachting dat de woningen nog dit jaar worden opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.



Ingezonden persbericht