Vlaamse Overheid

Lemanlaan in Machelen en Diegemstraat in Vilvoorde

Heraanleg Budasteenweg en Generaal Lemanlaan in Machelen en Diegemstraat in Vilvoorde

Vlaamse overheid

maandag 5 oktober 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de heraanleg van de Budasteenweg en de Generaal Lemanlaan in Machelen en de Diegemstraat in Vilvoorde. Die wegen behoren momenteel nog de gemeente Machelen en stad Vilvoorde toe, maar worden na de werkzaamheden overgedragen aan het Vlaamse Gewest. Ze zijn cruciaal voor de bereikbaarheid van de industriezone rond de Budasteenweg. Het wegdek van de Budasteenweg, Generaal Lemanlaan en de Diegemstraat zal heraangelegd worden met een betonverharding. Dat is een heel duurzaam type wegdek dat geschikt is voor vrachtverkeer. Er zullen ook nieuwe fietspaden aangelegd worden en er zal openbare verlichting worden geïnstalleerd. De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd om de hinder voor de bedrijven te beperken.

De werkzaamheden zullen in vier fasen uitgevoerd worden. Omdat er problemen verwacht worden met grondwater en met ondiep gelegen nutsleidingen, is het op dit ogenblik niet mogelijk om een exacte planning van de werkzaamheden mee te delen. Zodra die beschikbaar is, zal de planning van de aannemer gemeld worden aan de betrokken bedrijven en de gemeenten.

Fase 1: heraanleg Diegemstraat, Lemanstraat en Emmanuellaan (uitgezonderd kruispunt Dobbelenberg) Het doorgaande verkeer wordt in fase 1 omgeleid via de Schaarbeeklei, de Kerklaan, de Rittwegerlaan en de Budasteenweg.

Fase 2: heraanleg zuidkant Budasteenweg tussen Dobbelenbergstraat en spoorweg (aan de Rittwegerlaan)
Het doorgaande verkeer wordt in fase 2 omgeleid via de Schaarbeeklei, de Kerklaan, de Rittwegerlaan en de Budasteenweg.

Fase 3: heraanleg noordkant Budasteenweg tussen Dobbelenbergstraat en spoorweg (aan de Rittwegerlaan)
Het doorgaande verkeer wordt in fase 3 omgeleid via de Emmanuellaan, de Nieuwbrugstraat, de Woluwelaan en de Budasteenweg.

Fase 4: Heraanleg Budasteenweg tussen spoorweg (aan de Rittwegerlaan) en Holstraat
Ook het kruispunt aan de Rittwegerlaan wordt in deze fase heraangelegd. Het doorgaande verkeer wordt in fase 4 omgeleid via de Emmanuellaan, de Nieuwbrugstraat, de Woluwelaan en de Budasteenweg.

Het plaatselijke verkeer van en naar de bedrijven zal te allen tijde mogelijk blijven.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 2.400.000 euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door Wegebo nv.