Gemeente Vlaardingen


Ondergrondse containers vervangen bovengrondse containers in VOP-Oost

05 oktober 2009

De gemeente wil 64 ondergrondse containers plaatsen in het oostelijk deel van de Vettenoordse Polder (VOP-Oost). De ondergrondse containers zijn bedoeld voor het inzamelen van restafval (het afval dat de wijkbewoners momenteel in de vuilniszak in de bovengrondse container doen), papier, glas en textiel. Met de komst van de ondergrondse containers verdwijnen de bovengrondse containers voor restafval, papier, glas en textiel uit de buurt.

In samenspraak met de klankbordgroep van VOP-bewoners spant de gemeente zich extra in voor het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk. Het plaatsen van de ondergrondse containers draagt bij aan een opgeruimder straatbeeld.

Concept-plaatsingsplan
De gemeente heeft nu een concept-plaatsingsplan ondergrondse containers gemaakt voor het gebied tussen de Beethovensingel, Mozartlaan, Zomerstraat, Dayer, Westhavenkade en de Parallelweg. Bij het maken van het plan hebben de gemeente en afvalinzamelaar IRADO gekeken naar het aantal huishoudens dat een container gebruikt, de loopafstanden en de overlast op enkele locaties.

64 extra ondergrondse containers
Momenteel zijn er 85 bovengrondse containers en 34 ondergrondse containers in VOP-Oost. Met de komst van 64 nieuwe ondergrondse containers komen uiteindelijk de bovengrondse containers te vervallen. De ondergrondse containers worden twee keer per week geleegd. Het is de bedoeling dat de containers voor plastic in de toekomst ook ondergronds gaan.

Informatieavond op 14 oktober
De bewoners van VOP-Oost krijgen een brief over het concept-plaatsingsplan, waarin zij worden uitgenodigd voor een informatieavond op 14 oktober 2009. Bewoners van VOP-Oost kunnen reageren op het concept-plaatsingsplan; tijdens de informatieavond en schriftelijk t/m 16 oktober 2009. De gemeente bekijkt vervolgens of de reacties aanleiding geven voor aanpassing van het plan. Het definitieve plaatsingsplan kan daarna door het college van B&W worden goedgekeurd.