Imca Marina nieuwe "Ambassadeur" voor Danssport op maat

05/10/2009 17:41

Stichting Holland Dance Promotions

IMCA MARINA gaf haar "ja-woord"

IMCA MARINA is de tweede AMBASSADEUR voor de Stichting Danssport op maat Nederland.

Naast Lucille Werner zal Imca Marina de danssport voor mensen met een beperking gaan promoten.

Imca gaf vorig jaar oktober in het Nationaal Sportcentrum Papendal een spetterend optreden tijdens de 2e officiële Nederlandse Danskampioenschappen voor mensen met een beperking en zij was meteen "verkocht"

"Het enthousiasme en de sportiviteit van deze groep mensen met een beperking maakte bij mij zoveel emotie los dat ik natuurlijk als ambassadeur voor deze danssport actief wil zijn"zei Imca toen haat het verzoek van de Stichting bereikte.

De Stichting Danssport op maat Nederland bestaat sinds 2007 en heeft als doel, het behartigen van de belangen van stijldansers van Nederland, in het bijzonder voor dansers met een beperking verstandelijk en/of een beperking met betrekking tot gehoor en gezichtsvermogen.

De Stichting is als lid aangesloten bij de officiële Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB, die op haar beurt weer lid is van het NOC-NSF.

De voorzitter van het NOC-NSF, ERICA TERPSTRA, was in juni 2007 bij de oprichting van de Stichting aanwezig en een van de grote animatoren achter dit initiatief.

In 2007 en 2008 organiseerde de Stichting de officiële Nederlandse Kampioenschappen dansen voor mensen met een beperking in het Nationaal Sportcentrum Papendal.

Ook in 2009 vindt dit NK wederom plaats en wel op zaterdag 10 oktober a.s. opnieuw in Papendal.