Gemeente Son en Breugel


Onderhoud brandkranen

De brandweer onttrekt bij brand het bluswater uit het waterleidingnet door middel van brand-kranen. Een goede werking van deze brandkranen is daarom zeer belangrijk en kan soms zelfs van levensbelang zijn. Zoals in voorgaande jaren, zullen ook dit jaar de brandkranen door de leden van de vrijwillige brandweer Son en Breugel met de bekende witte driehoek gemarkeerd en gecontroleerd worden op bereikbaarheid en werking.

In de periode van september - december 2009 zullen de brandkranen in wijken Breeakker, Centrum Son, de Vloed, het Harde Ven, het Eigen, Hoofdstraat, Vijverpark, Kom Breugel, Ekkersrijt, Science park en het buitengebied gecontroleerd worden.

De leden van de brandweer doen hun best om u als gebruiker van het waterleidingnet zo min mogelijk overlast te bezorgen als gevolg van deze werkzaamheden. Toch kan het soms voorkomen dat na de controle gedurende korte tijd het water bruin van kleur is. Informatie hoe in het geval van bruin water te handelen vindt op de website www.brabantwater.nl