Gemeente Leeuwarderadeel


Fittesten voor mensen met een fysieke beperking

05-10-2009 15:58

Het breedtesportproject GO-4 Sport organiseert binnenkort twee fittesten voor inwoners van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel met een chronische aandoening of lichamelijke beperking.

Deze fittesten vinden plaats op woensdag 21 oktober van 13.00 tot 19.00 uur in de sporthal op sportpark Schatzenburg in Menaldum en op donderdag 22 oktober van 13.00 tot 19.00 uur in de sporthal op sportpark It Gryn in Stiens.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel mensen met een fysieke beperking wel graag willen sporten of bewegen, maar niet precies weten wat er mogelijk is. Door deel te nemen aan deze fittest krijgen mensen met een fysieke beperking niet alleen inzicht in hun fitheid, maar ook advies over de mogelijkheden die er voor hen zijn om te bewegen.

Iedereen kan deelnemen aan deze fittest, want iedereen doet mee op z'n eigen niveau. Afhankelijk van de beperking kan het zijn dat deelnemers niet aan alle onderdelen van de test mee kunnen doen. Voor mensen in een rolstoel zijn een aantal onderdelen aangepast.

Alle inwoners uit de Middelsee-gemeenten met een chronische aandoening of lichamelijke beperking worden van harte uitgenodigd aan deze fittest deel te nemen. U kunt zelf kiezen of u aan de fittest in Menaldum of die in Stiens deel wilt nemen. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met GO-4 Sport (tel. 058-2576647) of een e-mail sturen naar go4sport@leeuwarderadeel.nl.


---