Gemeente Roermond

Partners menens met aanpak overlast

De gemeente Roermond, Politie Limburg-Noord en Openbaar Ministerie roepen bij monde van burgemeester Henk van Beers de hulp in van de wijkbewoners om vernielingen in de Donderberg een halt toe te roepen.

Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn vrijdag jongstleden op heterdaad betrapt op het vernielen van een politieauto die geparkeerd stond aan de Kasteel Hillenraedtstraat. Later bleek nog een derde persoon daarbij betrokken. Ze zijn opgesloten in afwachting van het onderzoek. Ook afgelopen nacht zijn er vernielingen aangericht aan verschillende autos. Nader onderzoek loopt.

Gemeente Roermond, Politie Limburg-Noord en Openbaar Ministerie doen naar aanleiding van de vernielingen in het afgelopen weekend een oproep aan de wijkbewoners. Hiermee willen zij in contact komen met groepen jongeren en hen duidelijk maken dat dit gedrag niet getolereerd wordt. Ook willen de gemeente Roermond en haar partners via deze weg met de jongeren naar oplossingen zoeken voor de huidige problemen in de wijk én voor problemen van de jongeren zelf.

Politie Limburg-Noord attendeert bewoners op de mogelijkheid misdaad anoniem te melden via telefoonnummer 0800-7000. Eerste publicatiedatum: 05-10-2009 Bijgewerkt: 05-10-2009