Jumbo supermarkten



-PERSBERICHT- Veghel, 5 oktober 2009

Jumbo Supermarkten sluit overeenkomst met Schuitema 80 winkels naar C1000 en voornemen tot inkoopsamenwerking

Jumbo Groep Holding B.V. ("Jumbo") maakt bekend dat zij circa 80 winkels van Super de Boer zal doorverkopen aan Schuitema B.V. ("Schuitema"), indien het bod van Jumbo op alle activa en passiva van Super de Boer B.V. ("Super de Boer") succesvol wordt afgerond en aan een aantal overige gebruikelijke voorwaarden is voldaan.

Daarnaast heeft Jumbo het voornemen om samen met Schuitema een nieuwe inkoopcombinatie op te richten. Algemeen directeur Frits van Eerd: "Door deze inkoopsamenwerking is Jumbo in staat om haar groeiambities verder in te vullen. Hierdoor verwacht Jumbo nog meer waarde te kunnen toevoegen voor consumenten en supermarktondernemers."

De voorgenomen samenwerking op het gebied van inkoop is ongeacht of het bod van Jumbo op alle activa en passiva van Super de Boer succesvol wordt afgerond.

Met de hierboven genoemde verkoop van 80 Super de Boer winkels en het voornemen tot het oprichten van een nieuwe inkooporganisatie onderstreept Jumbo de grote aantrekkelijkheid van haar bod voor alle stakeholders van Super de Boer, inclusief haar aandeelhouders.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Veghel. De afgelopen jaren is de supermarktketen zeer snel gegroeid en inmiddels heeft Jumbo 125 winkels, verspreid over het hele land. Het familiebedrijf wordt regelmatig onderscheiden met prijzen van leveranciers, klanten en producenten.





Contactpersoon: Sparrow & Partners Financial & Corporate Communications Jeroen Sparrow
T: 070 ­ 362 0808
E: jsparrow@sparrowenpartners.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T