Dierenbescherming: Maandag 5 oktober = Vergeten Dierendag

05/10/2009 07:00

Dierenbescherming

Dierenbescherming: Maandag 5 oktober = Vergeten Dierendag

Teken een vergeten dier op je hand!

Het is vandaag, maandag 5 oktober 2009, Vergeten Dierendag. De Dierenbescherming roept vanmiddag vanaf de Dam in Amsterdam het Nederlandse volk op om massaal een vergeten dier op de handpalm te tekenen: als je iets niet wilt vergeten, dan schrijf je het op je hand.

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming tekent tussen 12.00-13.00 uur samen met Bekende Nederlanders Ruud de Wild, Nicolette Kluijver, Georgina Verbaan en Egbert Jan Weber 'hand-dieren' bij het aanwezige publiek.

Op Vergeten Dierendag, de dag na Werelddierendag, vraagt de Dierenbescherming aandacht voor het welzijn van de bijna 600.000 proefdieren, 75.000 asieldieren, 350 miljoen gefokte vleeskuikens, 5 miljoen geëxporteerde biggen en vele illegaal geïmporteerde dieren die Nederlands jaarlijks rijk is.

Frank Dales, directeur Dierenbescherming: 'We staan vandaag op de Dam voor de miljoenen dieren waar bijna niemand oog voor heeft: de dieren die worden gehouden voor hun vlees of vacht, worden bejaagd, voor proeven ingezet, verwaarloosd of mishandeld.'

De Dierenbescherming wil graag dat het publiek stil staat bij het welzijn van vergeten dieren. Wanneer je je bewust bent welk (onzichtbare) dierenleed er om je heen is, dan kun je daar in je dagelijks leven iets mee. Frank Dales: 'Kies voor een asieldier in plaats van eentje uit de winkel, koop eens biologisch vlees in plaats van de kiloknaller en neem geen exotische dieren mee tijdens je vakantie: we leven hier immers niet in de tropen.'

Via een bewustwordingscampagne voert de Dierenbescherming deze dagen campagne voor vergeten dieren. Dit gebeurt via posters in bushokjes, tv-spotjes, de website www.dierenbescherming.nl, tv-programma's en evenementen. Daarnaast collecteren vele duizenden vrijwilligers tussen 4 en 10 oktober voor vergeten dieren.

In 2008 riep de Dierenbescherming 5 oktober uit tot 'Vergeten Dierendag' en besloot de vereniging de viering van de commercieel uitgeholde Werelddierendag tot nader order op te schorten.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl