Gemeente Nuenen


Bronzen erepenning voor de heer Jack Kluijtmans

Het beschermheerschap van het St. Anna Gilde Nederwetten ligt al een halve eeuw bij de familie Kluijtmans. Bij de viering van dit 50-jarige jubileum ontvingt de heer Jack Kluijtmans vanwege zijn aandeel van bijna 10 jaar beschermheerschap en 26 jaar lidmaatschap, de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen. De uitreiking door burgemeester Ligtvoet was op zondag 4 oktober 2009 om 16.00 uur in het Gildehuis De Schutsboom aan de Eikelkampen te Nederwetten.

Â

De Familie Kluijtmans heeft het Gilde nu 50 jaar onder haar bescherming. Dit ging in de vorm van stoffelijke giften, schenkingen van schietbomen, feestelijke buffet ontvangsten, adviezen en medeleven in het wel en wee van het Gilde en de Gildeleden. Vanaf 1958 tot aan zijn dood in 1988 vervulde de heer Harrie Kluijtmans dertig jaar het beschermheerschap. Na zijn overlijden nam zijn vrouw Jet Kluijtmans deze titel over en na haar overlijden in 2001 nam hun zoon Jack Kluijtmans het beschermheerschap op zich. Aan het Gildebeeld dat zich bevindt op het kruispunt Soeterbeekseweg â Hoekstraat en onthult in 1989 leverde de firma Kluijtmans Marmer en steenhouwerij een belangrijke bijdrage.

Â

Bij de viering van dit gouden beschermheerschapjubileum presenteert het St. Anna Gilde Nederwetten een uniek gedocumenteerd boek over de geschiedenis van de Gilde door de jaren heen tot op heden. Dit boek over het Gilde is geschreven door auteur Jos Thielemans en beschermheer Jack Kluijtmans zal het boek als eerste in ontvangst mogen nemen.

Â

Het gemeentebestuur van Nuenen heeft de gemeentelijke erepenning in BRONS aan de heer Kluijtmans toegekend en geeft daarmee waardering en erkentelijkheid aan, voor de bijzondere jarenlange inzet en verdiensten voor de totale Nuenense gemeenschap in het algemeen en voor het St. Anna Gilde Nederwetten in het bijzonder.